Τοποθέτηση με αφορμή τη μη έγκριση τμήματος στο ΕΠΑΛ Πάρου

19 Σεπτεμβρίου 2018 12:15

Οι μαθητές της Πάρου και της Αντιπάρου, είναι γνωστό, ότι έχουν μόνο το ΕΠΑΛ Πάρου ως επιλογή για τεχνικές σπουδές. Πολλά από τα παιδιά που επιθυμούν να εκπαιδευτούν σε τεχνικές ειδικότητες που έχουν δυστυχώς περικοπεί ,αναγκάζονται να φύγουν από το νησί τους.


Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι τρεις μαθητές του ΕΠΑΛ Πάρου, παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός σχολείου, αφού η ειδικότητα του τομέα πληροφορικής Γ’ Τάξης δεν έχει εγκριθεί. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι οι επιλογές που τους δίνονται είναι ή να εγκαταλείψουν το σχολείο ή να φύγουν από το νησί, για να ακολουθήσουν το τομέα που επέλεξαν με όποιες συνέπειες μπορεί να επιφέρει αυτό τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο της υποχρέωσης σεβασμού της νησιωτικότητας, η οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και την όποια πολλοί επικαλούνται, είναι απαραίτητο να συστρατευθούν όλοι οι φορείς παίρνοντας τις απαραίτητες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να επιλυθεί άμεσα το παραπάνω πολύ σοβαρό ζήτημα.
Άμεσα πρέπει να εγκριθεί η ειδικότητα πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Πάρου και να επανέλθει η ηρεμία στην σχολική κοινότητα.
Επίσης πρέπει να καταργηθεί η ρύθμιση περί ολιγομελών τμημάτων σε όλα τα νησιά που διαθέτουν ένα επαγγελματικό λύκειο ‘έτσι ώστε οι φοιτητές των νησιών να πάψουν να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας .
Επιπλέον, πρέπει να βοηθήσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα να διερευνήσει τους κοινωνικούς λόγους για τους οποίους στην Γ’ τάξη έμειναν μόνο τρία παιδιά. Να βρούμε τρόπους ώστε τα παιδιά μας να τελειώνουν το σχολείο και μάλιστα το δημόσιο ΕΠΑΛ που δίνει ξεχωριστές δυνατότητες

Μαρία Χανιώτη
Δημοτική Σύμβουλος,
Ενιαία κίνηση Πολιτών, Ενότητα για το μέλλον

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos