Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: "Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα"

22 Σεπτεμβρίου 2018 14:56

Αποτέλεσμα των πανελλαδικών κινητοποιήσεων εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών με τη συμπαράσταση των τοπικών κοινωνιών ήταν η οπισθοχώρηση του Υπουργείου Παιδείας, για την κατ΄ εξαίρεση για φέτος λειτουργία ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ.


Με την υπουργική απόφαση υπάρχει μια προσωρινή δικαίωση που δεν διασφαλίζει σε καμιά περίπτωση, το τι θα συμβεί την επόμενη σχολική χρονιά.
Στη "μεταμνημονιακή εποχή" και στην επιστροφή στην "κανονικότητα" όπως λέει η κυβέρνηση, έχουμε όλους τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους σε ισχύ, που διαμορφώνουν και την εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Εκπαιδευτικοί , γονείς και μαθητές πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για να διεκδικήσουν με επιμονή τα αυτονόητα.

Να απαιτήσουν :
• Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφώνονται με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών κι όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή των δαπανών.
• Να λειτουργήσουν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων με πλήρη στελέχωση.
• Να γίνουν μόνιμοι μαζικοί διορισμοί με άμεση μονιμοποίηση των 25 χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια και καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.

Πάρος 21-9-18

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos