Πάρος: Σε αναζήτηση «ρότας» Συνάντηση της Κίνησης Πολιτών στον «Αρχίλοχο»...

22 Νοεμβρίου 2018 18:55

Η ρότα στην πολιτική, όταν μάλιστα αυτή διάγει βίο τελμάτωσης και εν πολλοίς χαρακτηρίζεται από τη σχετική ασάφεια συλλογικών εγχειρημάτων που ευελπιστούν να διαδραματίζουν ρόλο στα τεκταινόμενα, ήταν πάντοτε ζητούμενο στον πολιτικό βίο της χώρας πόσο μάλλον σήμερα που οι αυστηρές διαχωριστικές γραμμές κομμάτων και ιδεολογιών έχουν σχεδόν εξαϋλωθεί.


Σε τοπικό επίπεδο δε, το ζήτημα της αποτελεσματικότητας συλλογικών πολιτικών κινήσεων, συσπείρωνε συχνά γύρω του αγαθές μεν προθέσεις η πορεία των οποίων ήταν συνήθως ακανθώδης και δύσκολη...

Την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, διεξήχθη στην Παροικία, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος», ανοικτή συζήτηση με διοργανώτρια την Κίνηση Πολιτών και προσκεκλημένους εκπροσώπους αρχών, φορέων, συλλόγων και πολίτες του νησιού, με θέμα τα «κακώς κείμενα» στην πορεία της Πάρου και τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας της για τα τεκταινόμενα που την αφορούν σε όλα τα επίπεδα της ζωής της.

Η συζήτηση ήταν μακρά και έντονη και στο τέλος της ορίστηκε μια επιτροπή η οποία θα συναντηθεί με όλους τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών του νησιού για να τους θέσει τους προβληματισμούς της και τα αιτήματά της. Ορίστηκε επίσης μια νέα συνάντηση της κίνησης, η οποία τοποθετείται χρονικά στα τέλη Ιανουαρίου του 2019.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, η συλλογική αυτή κίνηση ήρθε για να μείνει και να πραγματώσει τις θέσεις της για μια νέα Πάρο. Μένει ωστόσο ο χρόνος να αποδείξει την πορεία και την υλοποίησή του συλλογικού εγχειρήματός της, καθώς η εμπειρία έχει δείξει, ότι ανάλογες κινήσεις που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο κατά το παρελθόν, «έσβησαν» σύντομα αφήνοντας ανολοκλήρωτες τις ευγενείς προθέσεις και τα οράματά τους για το νησί...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos