Ανακοίνωση πολιτικής προστασίας Δήμου Πάρου

03 Ιανουαρίου 2019 14:07

Tο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάρου, λόγω της χειμερινής περιόδου και των ακραίων καιρικών συνθηκών που ενδεχομένως να πλήξουν την Πάρο, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, ήτοι βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να ελέγξουν το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές, καθώς και να μείνουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
• Να μη διασχίζουν χείμαρρο ή/και ρέματα πεζοί ή με αυτοκίνητο.
• Να μην αφήνουν τα παιδιά και τους ηλικιωμένους να βγουν έξω ασυνόδευτοι.
• Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφύγουν την εργασία και την παραμονή τους σε υπόγειους χώρους.
• Να αποφύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Τέλος, παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Πάρου να χρησιμοποιούν τους Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης και να αποφεύγουν την στάση και στάθμευση των οχημάτων τους επί των ποταμών & των ρεμάτων. Για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους, μπορούν να ενημερώνονται από Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού καθώς και από τις διαδικτυακές υπηρεσίες του Δήμου Πάρου.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos