Στη «σέντρα» ο Γιάννης Ραγκούσης σε δημοσιεύματα του Τύπου...

20 Ιανουαρίου 2019 20:01

Οι πρόσφατες πολιτικές «κινήσεις» του κ. Γιάννη Ραγκούση με.. «κατεύθυνση» τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πυροδοτήσει δημοσιεύματα του Τύπου που «φιλοτεχνούν» ένα άκρως αρνητικό πορτραίτο της μέχρι σήμερα πολιτικής του διαδρομής και της έως τώρα παρουσίας του στα τεκταινόμενα της κεντρικής πολιτικής σκηνής της χώρας.


Και ο κ. Ραγκούσης λοιπόν...

Του ΘΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ

Στην τοπική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ...Πεντέλης μιλάει απόψε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Και αναμένεται πλήθος κόσμου να προστρέξει να τον ακούσει, να μάθει από πρώτο τις ιδέες του για την νέα «κεντροαριστερά» που πασχίζει να στήσει ο κ. Τσίπρας (φυσικά με την άοκνο και ανιδιοτελή συνδρομή του ιδίου!), για τις αρχές του περί ήθους και συνέπειας στον πολιτικό βίο...

Ναι! Είναι αυτός ο ίδιος Γιάννης Ραγκούσης, άξιο τέκνο της Πάρου (την οποία υπηρέτησε δύο φορές ως δήμαρχος, και τάισε ως ιδιοκτήτης χαμπουργκεράδικου με πολλή δουλειά), που μια τυχαία συνάντησή του με τον Γιώργο Παπανδρέου τον έφερε στην κεντρική πολιτική σκηνή ως «αστέρα» του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωπο τύπου, βουλευτή Επικρατείας (όπου εξελέγη χωρίς λαϊκή ψήφο...), γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου ου Κινήματος, πρωτοκλασάτο υπουργό, ακόμη και...υποψήφιο Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ, όπου και εξασφάλισε το θηριώδες ποσοστό του...1,2%!

Αυτός είναι ο Γιάννης Ραγκούσης! Ο νεόκοπος θεράπων του... κεντροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικώς!

Ίσως για να... εξιλεωθεί εν τοις πράγμασι, για τα όσα καταμαρτυρούσε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, όταν καμωνόταν (και ήλπιζε σε εκ νέου διάκριση...) τον σκληρό ΠΑΣΟΚο. Και δεν ήταν και λίγα...

Έλεγε για τον Τσίπρα, το καλοκαίρι του 2015 μετά το «δημοψήφισμα», ότι «η χώρα έχει μπλέξει μ’ έναν αρρωστημένο εγωπαθή, ο οποίος την ώρα που οδηγεί την πατρίδα στην καταστροφή, αυτός σκέφτεται μόνον τον εαυτό του!» Αλλά ακόμη και μετά τις δεύτερες εκλογές του 2015, λαύρος χαρακτήριζε τον σημερινό αρχηγό ου ως...« το πιο ανέντιμο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης, αυτόν που θα καταστρέψει την χώρα!»

Βέβαια, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Κολαούζο του ΣΥΡΙΖΑ; Κολαούζο του ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα να βρεθεί μια θεσούλα, μα σε ψηφοδέλτιο, μ σε κάποια δημόσια θέση μετεκλογικά (είναι και... αισιόδοξος!), τι να γίνει.

Εδώ, για την... φουκαριάρα την δουλειά (αλλά και την πίστη στο ΠΑΣΟΚ, όλα κι’ όλα) δέχθηκε, ενώ μέσα του δεν το’ θελε, να υπηρετήσει ως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, τον δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο στην κυβέρνηση των Γεραμανοτσολιάδων!

Και όπως εξομολογήθηκε με τρεμάμενη από την συγκίνηση (και τις τύψεις, και τις τύψεις...) χθές στην τηλεόραση «αυτήν την τοποθέτηση τότε, δεν την ήθελα με τίποτε! Με πίεσαν (δεν είπε εκβίασαν, για λόγους πολιτικής ορθότητας...) ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Τι να’ κανα; Για να μην φανώ... παλιόπαιδο που αρνούμαι θέση κατώτερη (αναπληρωτή) από εκείνη που είχα (υπουργού), αναγκάστηκα να δεχθώ...».

Μιλάμε για θυσία...

Βέβαια, ρωτώντας τους ΠΑΣΟΚους, όλο και κάτι μαθαίνεις. Όπως, δηλαδή, ότι η αλήθεια είναι ότι εκείνη την εποχή, ο Γιώργος Παπανδρέου τον είχε... αδειάσει, και στις συζητήσεις με τον Σαμαρά για τον σχηματισμό κυβέρνησης Παπαδήμου, επέμενε να μείνει εκτός. Και θυμούνται (δεν έχουν περάσει, δα, και τόσα πολλά χρόνια...) ότι ο ίδιος παρακαλούσε τον Βενιζέλο να τον «χώσει» κάπου στην κυβέρνηση, γιατί αλλιώς καιγόταν το πολιτικό του μέλλον!

Δεν είχε δίκιο. Οι καλοί, δεν χάνονται. Να, που ο κ. Τσίπρας του έδωσε... προσωρινή δουλειά με μειωμένο ωράριο, να τρέχει δώθε κείθε (και στην Πεντέλη πάει, και στην Μακεδονία θα πάει αν του ζητήσουν, να υποστηρίξει τις Πρέσπες και... να τον πάρουν με τα γιαούρτια), έναντι «υποσχετικής» πως άμα συμβάλλει αποφασιστικά στην μάζωξη της «κεντροαριστεράς», κι’ άμα τον λιβανίζει πρωί, μεσημέρι, βράδυ, θα τον θυμηθεί. Σε ψηφοδέλτιο, σε δημόσια θέση (αν και εφ΄όσον...), εν ανάγκη ακόμη και σε δουλειά γραφείου στην Κουμουνδούρου.

Αλλά στις εκλογές «αν δεν...» ο ΣΥΡΙΖΑ, χαζός είναι ο Ραγκούσης να μείνει σ’ αυτόν; Μια κωλοτούμπα χρειάζεται για να συρθεί σε κάποιον άλλο χώρο!

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos