Η Πάρος μπαίνει δυναμικά και στο 2019 για την τουριστική προβολή του νησιού

31 Ιανουαρίου 2019 15:38

 Η εξειδίκευση των δράσεων προσέγγισης των τουριστικών αγορών με στόχο τη διεύρυνση των ομάδων ενδιαφέροντος με ταυτόχρονη ανάδειξη των επί μέρους στοιχείων του τουριστικού προϊόντος αποτελούν το βασικό κορμό του προγράμματος του Δήμου Πάρου για την τουριστική προβολή το 2019, όπως εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, πέρα από τη συμμετοχή σε 18 συνολικά εκθέσεις που επιλέχθηκαν με βάση την πιο πάνω στόχευση, προβλέπονται:

- Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού ( video) για την ανάδειξη των θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιόδου του Πάσχα που λαμβάνουν χώρα σε όλο το νησί με προοπτική προβολής σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας με δορυφορική εμβέλεια στην αμερικανική ήπειρο και την Αυστραλία.

- Συνέχιση του προγράμματος φιλοξενίας δημοσιογράφων και επαγγελματιών του Τουρισμού από τις αγορές ενδιαφέροντος με κριτήριο τις θεματικές μορφές που πρόκειται να προβληθούν, βάσει του σχεδιασμού.

- Τέλος, σχετικά με τις εκθέσεις, αξίζει να αναφερθούν η επιτυχημένη συμμετοχή στη FERRIEN της Βιέννης που μαζί με τη FESPO στη Ζυρίχη, που ακολουθεί, εξυπηρετούν τον στόχο της προσέγγισης ποιοτικού Τουρισμού, η ΒΟΟΤ στο Ντίσελντορφ για την ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού, η ΙΜΤΜ στο Τέλ Αβίβ για την προσέγγιση της ισραηλινής αγοράς και, φυσικά, οι υπόλοιπες καθιερωμένες εκθέσεις στο Μιλάνο, το Βερολίνο, το Λονδίνο, τη Βαρσοβία και το Παρίσι καθώς και στην έκθεση “POSIDONIA SEA TOURISM FORUM” στην Ελλάδα.

O Δήμαρχος κ. Μάρκος Κωβαίος τόνισε: «Το μοντέλο προώθησης του νησιού μας εναρμονίζεται απόλυτα με τις τάσεις που διαμορφώνονται διεθνώς, τις οποίες και παρακολουθούμε ανελλιπώς, προσαρμόζοντας την στρατηγική μας. Βασική μας μέριμνα, πράγμα που αποτυπώνεται στο σχεδιασμό μας, είναι η διατήρηση και προβολή των φυσικών, αρχιτεκτονικών και περιβαλλοντικών στοιχείων της Πάρου, η προστασία και ανάδειξη των οποίων αποτελεί τον πυλώνα της πολιτικής μας. Λειτουργούμε με σοβαρότητα και συνέπεια ώστε να επιτύχουμε μεν την επέκταση της τουριστικής περιόδου, αποφεύγοντας όμως τη μαζικοποίηση που αλλοιώνει το χαρακτήρα κάθε τουριστικού προορισμού».

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos