Χ. Μαλινδρέτος: Απόντες στο δημοτικό έργο, παρόντες στις στείρες ιδεοληψίες

20 Φεβρουαρίου 2019 17:15

Στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 18/2/2019, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, εισηγήθηκε την ανάθεση σε ιδιώτη συγκεκριμένων έργων καθαριότητας στο νησί μας, έχοντας ως δεδομένο ότι το κράτος τα τελευταία χρόνια εγκρίνει τους μισούς περίπου από τους εποχιακούς υπαλλήλους που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι, αριθμός που δεν επαρκεί λόγω της σημαντικής αύξησης των επισκεπτών.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι μας δίνεται η δυνατότητα το προσωπικό του Δήμου να αναδιανεμηθεί σε όλες τις περιοχές του νησιού μας για καλύτερα αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, πρότεινε το αυτονόητο, καθώς δεν υπάρχει άλλη ρεαλιστική λύση για να διατηρηθεί η Πάρος καθαρή και για να προστατεύσει την όμορφη εικόνα της.

Δυστυχώς όμως, το αυτονόητο δεν το συμμερίζονται όλοι. Ο αγαπητός επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κώστας Ροκονίδας, την ώρα της ψηφοφορίας βγήκε από την αίθουσα μιλώντας στο τηλέφωνο. Ίσως ήθελε να πάρει την γνώμη του … Γραμματέα της κομματικής του οργάνωσης πάνω στο επίμαχο ερώτημα αν και κατά πόσον οι ιδεοληψίες του μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της δημοτικής καθημερινότητας. Ίσως στη συζήτηση συμμετείχε και ο ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, Θανάσης Μαρινόπουλος, ο οποίος μάλιστα δεν παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πως αλλάζουν λοιπόν οι καιροί! Ξέχασε ο αγαπητός Θανάσης τον ρεαλισμό και τη δημοτική πρακτική που πάντα είχε σαν σημαία του στην παράταξη με την οποία εξελέγη.

Τέλος, ο άλλος δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Τσιγώνιας, δήλωσε παρών κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Παρών λοιπόν στις στείρες ιδεοληψίες, απών όμως από το δημοτικό έργο. Είναι εύκολο, φίλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, να απαγγέλλετε εκθέσεις ιδεών και να πετάτε πέτρες στο αποδοτικό δημοτικό έργο. Η πρόταση της πλειοψηφίας ήταν σαφής και κρυστάλλινη. Στηρίζουμε οποιαδήποτε λύση που έχει το μικρότερο κόστος και το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Οι ανάγκες του τόπου σας έχουν προ πολλού προσπεράσει!

Χαράλαμπος Μαλινδρέτος
Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos