ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πάρο

11 Απριλίου 2019 21:49

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, πραγματοποίησε ολιγόωρη επίσκεψη στην Πάρο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.


Αμέσως μετά την άφιξη στην Πάρο, μετέβη στο Δημαρχείο, όπου συνάντησε τον Δήμαρχο κ Μάρκο Κωβαίο, ο οποίος του εξέθεσε σύντομα τα προβλήματα του νησιού. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η ανάπτυξη της Πάρου, όπως και των υπολοίπων νησιών, θα πρέπει να συναρτάται με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών τους. Έδωσε έμφαση στο έργο επέκτασης του αεροδρομίου και τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο θα πρέπει να ενταχθεί στο δεύτερο κύμα παραχωρήσεων περιφερειακών αεροδρομίων. Τέλος, σημείωσε ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε από πλευράς μας τα προγράμματα στήριξης της νησιωτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε στην περιοχή της Νάουσας, τη βραβευμένη μικροζυθοποιία του Νικόλα Παυλάκη & Μαρίνου Αλεξάνδρου καθώς και την πρότυπη μονάδα τυποποίησης αγροτικών προϊόντων του Αρσένη Λουκή.
Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Νάουσα όπου συνομίλησε με ντόπιους ψαράδες οι οποίοι μίλησαν στον Πρόεδρο για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο επάγγελμά τους καθώς και για την έλλειψη κινήτρων για να ασχοληθούν νέοι με την Αλιεία. Στη συνέχεια συναντήθηκε με κατοίκους της Νάουσας στο καφέ Καλυψώ και συνομίλησε μαζί τους για πληθώρα τοπικών αλλά και ευρύτερων πολιτικών θεμάτων. Δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει τους τη φορολογική επιβάρυνση για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις (μείωση εντός διετίας του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% και αμέσως του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%).
O κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Πάρο με επίσκεψη στην Παροικιά. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, ενώ περπάτησε στους δρόμους της Παροικιάς και χαιρέτησε τους καταστηματάρχες μέχρι να καταλήξει σε καφέ στο λιμάνι όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να τον συναντήσει.

 

Γύρω στις 12:00 ο κ. Μητσοτάκης μετέβη με το πλοίο της γραμμής στη Νάξο. Στο καράβι συνάντησε έξι νεφροπαθείς Παριανούς κι έτσι βρέθηκε αντιμέτωπος δια ζώσης με το Γολγοθά αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι μεταβαίνουν τρεις φορές την εβδομάδα στη γειτονική Νάξο, ελλείψει μονάδας υποστήριξης στην Πάρο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη θεραπεία τους. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. άκουσε με προσοχή το πρόβλημα κι υποσχέθηκε, ότι μόλις αναλάβει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα προσπαθήσει να εξεύρει λύση στο πρόβλημα.

Κατά την περιοδεία του στην Πάρο συνοδευόταν από το Γραμματέα Π.Ε. & Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, το Βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση, το Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον Αναπληρωτή του Θεμιστοκλή Καρινιωτάκη, τον Τομεάρχη Κυκλάδων Γιώργο Σωτηρόπουλο, τον Πρόεδρο ΝΟ.Δ.Ε. Χρήστο Καφτηράνη καθώς και τον Υποψήφιο Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα. Επίσης παρίσταντο οι Πολιτευτές Κατερίνα Μονογιού & Γιώργος Βακόνδιος καθώς κι η Δέσποινα Πρίνια.

Ευχαριστούμε θερμά τον Έπαρχο Πάρου & Πρόεδρο περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Ν. Μπιζά, ο οποίος συνόδευε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κατά την περιοδεία του στην Πάρο καθώς και τα Μέλη και τους φίλους μας.

Ευχαριστούμε επίσης τα Τοπικά μέσα ενημέρωσης που παρευρέθηκαν (parianostypos.gr, Φωνή της Πάρου & ΗΧΩ FM).

Τέλος ευχαριστώ θερμά τους κ.κ. Κωνσταντίνο Οικονομόπουλο & Διονύση Χριστοφοράτο, από το Γραφείο Τύπου του Προέδρου της Ν.Δ. για την άψογη συνεργασία προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η επίσκεψη του Προέδρου μας στο νησί μας.

Όπως τόνισε κι ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης: «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ. Αξίζουμε καλύτερα, η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, οι Κυκλάδες αξίζουν καλύτερα, η Πάρος αξίζει καλύτερα και θα το αποδείξουμε και στην πράξη».

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου
Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos