Ενέργειες αρμόδιας υπηρεσίας Δήμου Πάρου για τις καταγγελίες στις Κολυμπήθρες

31 Μαϊος 2019 18:03

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Υπηρεσίας Δόμησης και Περιβάλλοντος του Δήμου Πάρου, από τις 21 Μαΐου 2019, έχουν κινηθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται για την εκτέλεση των αυθαίρετων εργασιών όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της εν λόγω υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα στις 21 Μαΐου 2019 όπως αναγράφεται σε σχετικό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 7322 και Θέμα: Εκτέλεση αυθαίρετων εργασιών, η υπηρεσία του Δήμου προέβη σε αυτοψία στην περιοχή των Κολυμπηθρών όπισθεν και ανατολικά του κριθέντος ως κατεδαφιστέου οικήματος.
Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι εκτελούνται εργασίες κατασκευής ξερολιθιάς και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, με αποτέλεσμα την αλλοίωση του φυσικού τοπίου και των σχηματισμών του εδάφους.
Σύμφωνα με το ΓΠΣ Πάρου στη συγκεκριμένη περιοχή απαγορεύεται η διάνοιξη οδών, η αλλοίωση του εδάφους και οποιαδήποτε εργασία κατασκευών.
Επίσης η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται εντός κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου και για οποιαδήποτε εργασία απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ΕΦΑ Κυκλάδων (Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων).

Την έκθεση της σχετικής αυτοψίας υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Υπηρεσίας Δόμησης και Περιβάλλοντος του Δήμου Πάρου κ. Ιωάννης Ραγκούσης.

Η συγκεκριμένη έκθεση εστάλη στην Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, στο Αστυνομικό Τμήμα Πάρου και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Την ίδια ημέρα, στις 21 Μαΐου, οι απαντήσεις που έρχονται μέσω εγγράφων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στις 24 Μαΐου του 2019 έχουν κοινή συνισταμένη και μιλούν για άμεση διακοπή των εργασιών στην περιοχή.

Αναφορικά με το κτίσμα που υπάρχει στην περιοχή και σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας που έλαβε χώρα στις 18-12-13 διαπιστώνονται τα ακόλουθα:

Το 2014 το ΣτΕ έκρινε οριστικά την από 16 Σεπτεμβρίου έφεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κατά του ιδιοκτήτη του ακινήτου και κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά αποφασίζοντας να κάνει δεκτή την έφεση και απορρίψει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos