Ο τουρισμός στην Πάρο σε ανοδική πορεία και το 2019

17 Ιουλίου 2019 15:40

Μετά από τους εντυπωσιακά υψηλούς ρυθμούς τουριστικών αφίξεων που σημείωσε η Πάρος τον περασμένο χρόνο, θετικές είναι οι πρώτες ενδείξεις για την πορεία του τουρισμού και το 2019, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμεναρχείο Πάρου η αύξηση της τουριστικής κίνησης έφτασε τον Ιούνιο το +18% αγγίζοντας τους 91308 επισκέπτες, 13714 περισσότερους από το αντίστοιχο διάστημα του 2018.


Παρόμοιους ρυθμούς αύξησης παρουσίασαν και οι αφίξεις των Ι.Χ. (19% αύξηση με 1176 περισσότερα αυτοκίνητα) και των πλοίων (40% αύξηση με 216 περισσότερους κατάπλους).

Στην αύξηση αυτή συνέβαλε η επιτυχημένη στρατηγική ενίσχυσης της συνδεσιμότητας του κεντρικού λιμένα Πάρου με άλλους λιμένες και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Πάρου, χάρις στο οποίο ενισχύθηκε η αναγνωρισιμότητα της Πάρου από τις διεθνείς αγορές.

Ρεκόρ 15ετίας σε αφίξεις τουριστών και πλοίων τον Ιούνιο στην Πάρο!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που καλύπτει όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής, ενημέρωσης και διαδραστικής επικοινωνίας με το κοινό, όπως την έντυπη και ψηφιακή προβολή του τουριστικού προορισμού, τη δημιουργία θεματικών βίντεο και τη στοχευμένη φωτογράφηση των κύριων κατηγοριών του τουριστικού προϊόντος του νησιού, τη συμμετοχή σε θεματικές εκθέσεις στο εξωτερικό, τη φιλοξενία bloggers και instagrammers που ακολουθούν επιλεγμένα travel itineraries και εμπειρίες, φωτογραφίζουν το νησί και μεταφέρουν τις εικόνες και εμπειρίες τους σε όλο τον κόσμο.

Επόμενος στόχος για τον Δήμο Πάρου είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα αναδεικνύουν το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον και την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, καθώς και η ενημέρωση και διαρκής εκπαίδευση των επαγγελματιών του νησιού σε θέματα που αφορούν πρωτίστως την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos