Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ στις 21/10

22 Οκτωβρίου 2019 22:24

• Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Δευτέρα 21-10-2019, θέσαμε προς τη δημοτική αρχή ερωτήσεις σχετικά με τα παρακάτω θέματα:


Αντικατάσταση κεντρικού αγωγού ύδρευσης από Αγ. Πακού . Το έργο έχει σταματήσει πάλι και το ενδεχόμενο να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος το πιο πιθανό. Η αποκατάσταση του οδοστρώματος στο τμήμα του έργου που εκτελείται παρουσίασε επικίνδυνη καθίζηση για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων. Με καθυστέρηση τοποθετήθηκε ενδεικτική σήμανση. Θέσαμε τις συνέπειες από την καθυστέρηση του έργου για την υδροδότηση της Παροικιάς και τα ζητήματα ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών.

Λιμάνι Αλυκής. Για μια ακόμα φορά το έργο σταμάτησε καθώς ο εργολάβος επικαλείται βλάβη μηχανήματος και αλλαγή προτεραιότητας στις εκτελούμενες εργασίες. Ένα έργο που κατάντησε «γεφύρι της Άρτας» και οι κάτοικοι της Αλυκής αγανακτισμένοι, απαιτούν να μάθουν τον πραγματικό χρόνο ολοκλήρωσης του έργου, μετά από τις αλλεπάλληλες κοροϊδίες.

Ακίνητο Τράπεζας Πειραιώς. Χαρακτηρίσαμε απαράδεκτη τη κατάσταση μη απόδοσης απαιτούμενων ενοικίων επταετίας στο Δήμο από την Τράπεζα Πειραιώς και ζητήσαμε την άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από το νομικό σύμβουλο του Δήμου για το γεγονός αυτό.

Στέγαση κοινότητας Παροικιάς Φέραμε πάλι το θέμα μετά τις γνωστές παλινωδίες του Δημάρχου που ενώ εξέδωσε απόφαση προσωρινής στέγασης της προέδρου σε δωματιάκι που στεγάζει άλλους (1191/2019), αρνείται ότι την έχει εκδόσει και ενώ ισχυρίζεται ότι υπάρχει αποφασιστικότητα επίλυσης του προβλήματος αυτό παραμένει άλυτο για μια πενταετία. Δια ραδιοφώνου αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε ότι μετά τη διαβεβαίωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου περί καταλληλότητας του χώρου να δέχεται με ασφάλεια κοινό, και την αντιμετώπιση ζητημάτων συντήρησης και επισκευών, η Κοινότητα θα στεγαστεί στο κτίριο της πρώην Κοινότητας Παροικιάς, πίσω από το ΚΑΠΗ. Δεσμεύτηκε επίσης να ικανοποιήσει κάθε πρόταση μας για τη στέγαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» .

• Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, σήμερα Τρίτη 22-10-2109 , χωρίς να έχουν γνώση οι εκλεγμένοι από τον παριανό λαό δημοτικοί σύμβουλοι, πέρασε κατά πλειοψηφία η πρόταση συμμετοχής του Δήμου(;) σε 18(!) τουριστικές εκθέσεις. Κατά ομολογία και του Δημάρχου η τακτική αυτή έχει μετατρέψει τον Δήμο σε τουριστικό πράκτορα ή μεσάζοντα συμφερόντων στην οικονομία του τουρισμού. Με χρήματα του παριανού λαού αιρετοί της πλειοψηφίας, συγγενείς τους και επαγγελματίες του τουρισμού «αλωνίζουν» την υφήλιο με δυνατότητα να γνωρίζουν νέους τόπους ή να κάνουν εμπορικές συμφωνίες. Την τακτική αυτή την καταγγέλλουμε, απαιτούμε όλες οι δράσεις και οι δαπάνες τους να περνούν από το Δημοτικό Συμβούλιο και αποδεικνύεται στη πράξη η δικαίωση της απόφασής μας να μη μετέχουμε στην επιτροπή τουρισμού.

Πάρος 22-10-19

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos