Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη για το Πάρκο Πάρου

18 Νοεμβρίου 2019 17:26

Πριν δώδεκα χρόνια, το 2007,που έληγε η σύμβαση του Δήμου Πάρου και του ιδιώτη που είχε νοικιάσει το χώρο στον Άη Γιάννη Δέτη,για τη δημιουργία αναψυκτηρίου, όλοι μας,οι σύμβουλοι της


Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας,οι κάτοικοι, οι φορείς του τόπου, οι φίλοι, ζήσαμε δυο χρόνια με την αγωνία και το φόβο για την πορεία και το μέλλον αυτού του τόπου..... Που έπρεπε να προτείνουμε-εγκρίνουμε εμείς και να αποφασίσει - υλοποιήσει ο Δήμος.

Τα συμβούλια που είχαμε κάνει ήταν πολλά,με πολύ κόσμο να τα παρακολουθεί και να κάνει διάφορες προτάσεις. Και οι αποφάσεις ανάλογες. Σχετικά με τη δημοσίευση που αφορά την απόφαση του τοπικού συμβουλίου τής δημοτικής κοινότητας Νάουσας πριν δώδεκα χρόνια, για τη δημοπράτηση ή όχιτου Πάρκου Πάρου, σας στέλνω ένα απόσπασμα από την εισήγησή μου,στο συμβούλιο που διεξήχθη στις 25/4/2007, αριθμός απόφασης 26/2007:

"......να μην νοικιαστεί,να παραμείνει ως έχει με τη μοναδικότητα του φυσικού περιβάλλοντος και να αξιοποιηθεί με μια εναλλακτική διαχείριση. Με μια λύση εναλλακτική που δεν θα έχει καταλήξει μετά από βεβιασμένες αποφάσεις......

Κοιτώντας όμως μπροστά το μέλλον του τόπου και ζυγίζοντας όλα τα παραπάνω, θα τοποθετηθώ ως πρόεδρος που παίρνει μεγάλο βάρος της ευθύνης τής απόφασης επάνω της για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Δεν θα ήθελα ο τόπος αυτός να κατακλυστεί από εκμεταλλευτές του κάθε είδους.

Ποιοί θα είναι αυτοί;; Δεν είναι ντόπιοι. Δεν θα ήθελα ο χώρος αυτός να καταστραφεί και να αλλοιωθεί. Δεν θα ήθελα αυτό το μέρος του φυσικού και ιστορικού κάλλους,να παραδοθεί σε μαύρο χρήμα. Σέβομαι τους συμπολίτες μου όλους που περιμένουν μέσα από μια τέτοια επιχείρηση να βγάλουν χρήματα,να βγάλουν το ψωμί τους, να ζήσουν.
Πιστεύω ότι δεν είναι η μοναδική επιχείρηση που μπορούν να έχουν οφέλη. Σέβομαι το γεγονός ότι ο Δήμος Πάρου, εμείς οι πολίτες, έχουμε όφελος, κέρδος, χρήμα από αυτή την επιχείρηση. Όμως δεν μπορούμε να προσφέρουμε αυτό το χώρο στο βωμό αυτού του χρήματος. Όχι στο ξέπλυμα του χρήματος στον Άη Γιάννη Δέτη.

Ποιός θα εγγυηθεί ότι όροι που θα μπουν, όσο σκληροί και αν είναι,θα τηρηθούν!!
Ποιός θα ελέγχει αν τηρούνται αυτοί οι όροι;;
Σήμερα είμαστε εμείς, αύριο ποιοί θα είναι;;
Δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε σ' αυτά.
Ας κρατήσουμε αυτό το χώρο για εμάς.
Ποιός χώρος έχει μείνει ελεύθερος, αγνός, να χρησιμοποιείται από εμάς τους ίδιους;;
Πιστεύω ότι μπορεί ο χώρος να αξιοποιηθεί. Ο Δήμος έχει τη δυνατότητα για αναζήτηση λύσης μέσω προγραμμάτων, μέσω δημοσίων σχέσεων.
Να αξιοποιηθεί βέβαια και όχι να αλλοιωθεί ή να καταστραφεί. Ας μην βιαστούμε για την εύκολη και πεπατημένη λύση της εκμίσθωσης σε ιδιώτη.
Ας μην υποθηκεύσουμε το χώρο για τόσα πολλά χρόνια.
Ας προστατεύσουμε αυτό το χώρο που μακροπρόθεσμα θα εγγυηθεί τα οικονομικά και όχι μόνο συμφέροντα του τόπου.
Ας υποστηρίξουμε μια διαφορετική προοπτική για το καλό και το μέλλον του τόπου και των απογόνων μας.
Προτείνω να μην δημοπρατηθεί"........
Πριν από δώδεκα χρόνια.....και όμως, τόσο επίκαιρο!!!!

Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη
Δημοτική σύμβουλος"Λαϊκής συσπείρωσης"
Δήμου Πάρου

Διαβάστε εδώ τα πρακτικά

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos