Πρόταση απαλλοτρίωσης ή απευθείας εξαγοράς αρχαίων λατομείων στη θέση Μαράθι Πάρου.

21 Νοεμβρίου 2019 19:10

Η σημερινή κατάσταση των αρχαίων λατομείων της Πάρου δεν τιμάει κανέναν μας και ιδιαίτερα τις αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες που οι έως σήμερα πράξεις τους δεν έχουν αποδώσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.


Είναι προφανές ότι χρηματοδοτήσεις για την προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς θα υπάρξουν στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027. Οπότε αν υπάρξουν οι απαιτούμενες συνεργασίες των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών και εφόσον λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και συνταχθεί ένας πλήρης και ώριμος φάκελος για την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων λατομείων της Πάρου από το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, θα έχει ανοίξει ο δρόμος για την χρηματοδότηση αυτού του σημαντικού έργου.

Σας ενημερώνω ότι με πρωτοβουλία του συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ» διοργανώθηκε ημερίδα στην Πάρο για την προστασία και ανάδειξη των αρχαίων λατομείων της Πάρου στις 16.11.19 ενώ με διοργανωτή την «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΙΑΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ» θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στην Αθήνα , στην παλιά Βουλή στις 30.11.19.

Όπως γνωρίζετε υπάρχει έντονο και διαχρονικό ενδιαφέρον από τους πολίτες και τους φορείς της Πάρου για το σχετικό θέμα.

Για τον παραπάνω λόγο σας ζητώ να προβείτε στις δέουσες ενέργειες για την απαλλοτρίωση ή απευθείας εξαγοράς των αρχαίων λατομείων στη θέση Μαράθι Πάρου.

ΠΡΟΣ : - ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
κα Στυλιανή Μενδώνη

- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ/ΓΔΑΠΚ
Διεύθυνση Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων

- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ/ΓΔΑΜΤΕ
Διεύθυνση Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Αττικής,
Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας & Κυκλάδων


Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων
& Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos