Δήμος Πάρου: Ενημέρωση για την Α΄φάση διαβούλευσης του ΣΒΑΚ

14 Φεβρουαρίου 2020 18:56

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε από τον Δήμο Πάρου και την ομάδα μελετητών της Εταιρίας «ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ», στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου


«Αρχίλοχος», η 1η Διαβούλευση για το «Στρατηγικό και Επιχειρησιακό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Παροικίας», που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Πάρου, την ασφάλεια των πεζών και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της καλυτέρευσης της κίνησης των οχημάτων και της μετάβασης προς πιο βιώσιμες μορφές μετακίνησης μέσα στην πόλη.

Στην 1η Διαβούλευση, τον Δήμο εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος και από πλευράς της Αναδόχου εταιρίας ο Συγκοινωνιολόγος κ. Στέλιος Ευσταθιάδης και ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γκόλιας, Καθηγητής ΕΜΠ και πρώην Πρύτανης ΕΜΠ. Επίσης, παρευρέθηκαν ο Έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, οι Αντιδήμαρχοι Πάρου κ.κ. Δώρα Σαρρή, Ηλίας Κουντρομιχάλης και Πάνος Κεμπάμπης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Ροκονίδας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας, των φορέων της πόλης και πολίτες.

Οι μελετητές παρουσίασαν τη φιλοσοφία του ΣΒΑΚ, τα στάδια της μελέτης, τα πρώτα αποτελέσματα της ανάλυσης των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί έως σήμερα καθώς και τα προτεινόμενα εναλλακτικά σενάρια. Στη συνέχεια, τέθηκαν τα βήματα προς επίτευξη σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, έως το 2030 που είναι το έτος «στόχος». Τέλος, οι μελετητές παρουσίασαν την αξιολόγηση των εναλλακτικών λύσεων και τα μελλοντικά βήματα που απαιτούνται.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα που δημιουργούν τα οχήματα, ιδιαίτερα στον κόμβο «πρώην Γκίκα» και στον Μύλο, αλλά και η παράνομη στάθμευση κοντά στο λιμάνι, δεν είναι δυνατή η αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου από εναλλακτικά μέσα μετακίνησης και η αναβάθμιση του αστικού χώρου.

Στο τέλος της παρουσίασης, οι παρευρισκόμενοι έθεσαν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τους μελετητές. Επίσης, όλες οι παρουσιάσεις της 1ης Διαβούλευσης, έχουν αναρτηθεί στον σύνδεσμο https://svak-paros.gr/odigies/, στην ιστοσελίδα https://svak-paros.gr που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Πάρου στην αξιολόγηση των προβλημάτων της πόλης και την κατάθεση ιδεών και σχολίων για τη βελτίωσή της σχετικά με τις μετακινήσεις.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos