Η άλλη άποψη για την ανακοίνωση της Λ.Σ Πάρου για το ψήφισμα του Δ.Σ Πάρου

06 Μαρτίου 2020 18:11

«Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εκείνων που προκαλούν ή στηρίζουν πολέμους και εμφύλιους σπαραγμούς, εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες χωρών.


Αυτές είναι οι αιτίες που οδηγούν χιλιάδες ανθρώπων στο ξεριζωμό από τα σπίτια τους, στη φτώχεια και την εξαθλίωση αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Ενορχηστρωτές αυτής της πολιτικής οι ΗΠΑ, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, διαχρονικά από κοντά και οι ελληνικές, με την αξιοποίηση των μηχανισμών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

«Όσο η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ξεριζώνουν λαούς, που μεθοδεύουν τον εγκλωβισμό των προσφύγων σε νησιά και σύνορα και στηρίζουν τον Ερντογάν για τα δικά τους συμφέροντα, τόσο το πρόβλημα θα οξύνεται».

Σας λένε κάτι αυτά τα δύο κείμενα? Δεν προέρχονται από την ίδια πηγή. Τα παρέθεσα όμως αυτούσια δίπλα – δίπλα για να γίνουν οι αναγκαίες συγκρίσεις. Και ενώ το θέμα δεν είναι αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το περιεχόμενό τους, ο προβληματισμός μας πάει αλλού. Γιατί, το πρώτο κείμενο είναι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου και το δεύτερο είναι του ΚΚΕ, του κόμματος από το οποίο έχουν δηλώσει οι δικοί μας ότι .. κρατούν αποστάσεις. Αυτό είναι το ένα κρατούμενο. Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι, αν τελικά οι «πολιτικά άστεγοι» εκτός ΚΚΕ που βρήκαν «καταφύγιο» στο συγκεκριμένο συνδυασμό, συμφωνούν ή όχι ότι για όλα τα «δεινά» του κόσμου φταίνε η ΕΕ και το ΝΑΤΟ?

Μπορεί να πέρασαν οι Απόκριες, αλλά καιρός είναι να βγούνε επιτέλους οι μάσκες. Ευθέως λοιπόν πρέπει όλοι όσοι επέλεξαν να εκλεγούν με το συγκεκριμένο δημοτικό συνδυασμό να πάρουν θέση. Συμφωνούν ή διαφωνούν με την ανακοίνωση? Αποδέχονται ή όχι την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ως συμμάχους της χώρας μας? Θεωρούν σωστή ή λανθασμένη την επιλογή της Ελλάδας να είναι ενταγμένη σε αυτές τις συμμαχίες?

Θα μου πείτε, αυτό είναι το θέμα μας? Να τοποθετηθούν πολιτικά κάποιοι που εκλέχτηκαν να υπηρετήσουν τα δημοτικά θέματα? Ναι. Γιατί από αυτή τους την τοποθέτηση θα κριθεί και η στάση τους στα υπόλοιπα.

Πολύ περισσότερο όταν ο συνδυασμός με τον οποίο εκλέχτηκαν παίρνει πολιτικές θέσεις εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία της επικαιρότητας.

Ακόμα και στην απλή ανακοίνωση του Δήμου για συμπαράσταση στους συμπατριώτες μας που φυλάνε με πίστη τα σύνορα της Πατρίδας.

Γιώργος Μανίκας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos