Λ.Σ. Πάρου: Τα γεγονότα απαιτούν ψυχραιμία, ενημέρωση και άμεσα μέτρα

10 Μαρτίου 2020 17:46

Το ζήτημα της αντιμετώπισης του κορονοϊού αποκαλύπτει το μέγεθος των συσσωρευμένων προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας πόσο μάλλον της γύμνιας του Κέντρου Υγείας Πάρου .

Έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από την περίφημη τηλεδιάσκεψη και ο επικοινωνιακός της χαρακτήρας επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα αφού όχι μόνο δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα από όσα συζητήθηκαν αλλά ούτε καν ανανεώθηκε η σύμβαση της γιατρού Γενικής Ιατρικής ενώ το επισκευασμένο ακτινολογικό είναι πάλι εκτός λειτουργίας χωρίς να γίνεται καμία κίνηση άμεσης επισκευής !!!

Οι όποιες ενέργειες έγιναν και γίνονται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού για να λειτουργήσουν καλύτερα οι δομές Υγείας, απέχουν πολύ από την κάλυψη των σημερινών αναγκών σε προσωπικό του Κ.Υ. και του ΕΚΑΒ και πολύ περισσότερο από τις αυξημένες ανάγκες που θα απαιτηθούν από την πιθανή διασπορά του κορονοιού.

Οι προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού για να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στο νησί μας είναι επιτακτική ανάγκη. Επιτέλους η υγεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τη λογική του κόστους - οφέλους και της εμπορευματοποίησης.
Τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού απαιτούν και την άμεση ενεργοποίηση του Δήμου Πάρου στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας των κατοίκων της Πάρου.

Είναι απαραίτητο άμεσα:

• Να υπαρξει ο αναγκαίος εξοπλισμός για το προσωπικό του Κ.Υ. και του ΕΚΑΒ.
• Να υπάρξει συνεργασία ΕΟΔΥ, Κέντρου Υγείας και του υπόλοιπου αυτοαπασχολούμενου ιατρικού προσωπικού του νησιού με στόχο την ένταξη του σε ένα ενιαίο κρατικό σχεδιασμό.
• Να πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις οδηγίες προστασίας των κατοίκων με κάθε πρόσφορο μέσο ( φυλλάδια, αφίσες, διαδίκτυο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ράδιο , εφημερίδα).
• Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου για τα μέτρα πρόληψης που οφείλουν να τηρούν με κύριο μέλημα την προστασία της υγείας τους.
• Στις δημοτικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό να δοθούν επιπλέον οδηγίες, μέσα προστασίας και μέτρα σχετικά με τις επισκέψεις του κοινού.
• Να εξασφαλιστεί η καθαριότητα και η ύπαρξη των επίμαχων αναλώσιμων (σαπούνια, αντισηπτικά, κλπ.) σε όλες τις δημοτικές δομές και σχολεία.

 Καλούμε τον παριανό λαό να ακολουθεί τις οδηγίες που δίνονται από τους αρμόδιους φορείς με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και να μην πανικοβάλλεται από μη έγκυρες διαδόσεις.
 Καλούμε τέλος τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων με στόχο την πιο αποτελεσματική οργάνωση της τοπικής μας κοινωνίας.

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου

Πάρος 10-3-20

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos