Σε δραστικά μέτρα προχωρά ο Δήμος Πάρου με στόχο την αποφυγή πιθανής διασποράς της νόσου του κορωνοϊού…

12 Μαρτίου 2020 21:52

Η επιδημική έξαρση της νόσου του κορωνοϊού, δυστυχώς, παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στην Ελλάδα, με τα κρούσματα καθημερινά να αυξάνονται.


Σε μια προσπάθεια να θωρακίσει προληπτικά το νησί της Πάρου από το ενδεχόμενο εμφάνισης κρούσματος και πολύ περισσότερο για να αποσοβηθεί η διασπορά της νόσου στον παριανό πληθυσμό σε μια τέτοια περίπτωση, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη για τον καθορισμό ενός πλαισίου δράσης και οργάνωσης για το ζήτημα.

Η έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής 13 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και σε αυτήν έχουν προσκληθεί όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς υγείας του νησιού.
Αποτέλεσμά της θα είναι η ανακοίνωση νέων, δραστικότερων μέτρων πρόληψης για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στην Πάρο.

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες μας, ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι η επέκταση του πιλοτικού για την Παροικία μέτρου της εξ΄αποστάσεως συνταγογράφησης φαρμάκων (τηλεφωνικά), σε ολόκληρο το νησί της Πάρου.

Μετά από αίτημα, του Προέδρου του Κέντρου Υγείας κ. Τζανίδη και την αποδοχή του αιτήματός του από τον Δήμο Πάρου, οι πολίτες του νησιού, ειδικά αυτοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (πάσχοντες από αναπνευστικά, καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβητικοί, ηλικιωμένοι κ.ά) θα μπορούν κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού συνταγογράφησης με το γιατρό να αποφύγουν την προσέλευσή τους στις δομές υγείας οι οποίες ως γνωστόν αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού.

Ο Δήμος Πάρου ανταποκρινόμενος στο αίτημα του κ. Τζανίδη προτίθεται να διαθέσει χώρους στο Δημαρχείο αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους για το σκοπό της άμεσης εφαρμογής του μέτρου σε ολόκληρο το νησί.

Κατά πληροφορίες μας επίσης, ανάμεσα στα μέτρα που θα γνωστοποιηθούν στην αυριανή σύσκεψη, θα είναι και ο περιορισμός της επαφής των δημοτικών υπαλλήλων με το κοινό. Θα διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο τροποποίησης του ωραρίου ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός του κόσμου στις διάφορες υπηρεσίες.

Η προσέλευση του κοινού θα είναι ελεγχόμενη και θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού με στόχο να υπάρξει όσο το δυνατόν μικρότερος συγχρωτισμός ατόμων.

Το σύνολο των μέτρων της έκτακτης σύσκεψης αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωσή της.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos