Κορωνοϊός: Ειδικά μέτρα του Δήμου Πάρου για την αντιμετώπιση του – Κανένα κρούσμα στο νησί της Πάρου

13 Μαρτίου 2020 22:24

Σε έκτακτη σύσκεψη του Δήμου Πάρου με τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς υγείας στο νησί, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 13 Μαρτίου στην αίθουσα του Δ.Σ, ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με το πλαίσιο οργάνωσης και δράσης στην περίπτωση ενδεχόμενης εμφάνισης κρούσματος κωρονοϊού στην Πάρο προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία στο νησί.


Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, επισήμως δεν υπάρχει κρούσμα στην Πάρο, ωστόσο τα μέτρα που αποφασίστηκαν έχουν χαρακτήρα προληπτικό και αποτελούν πλαίσιο ετοιμότητας ενόψει της επιδημίας.

Οι πληροφορίες που είχαμε, και ήδη αναρτήσαμε σε χθεσινό δημοσίευμά μας, αφορούν στην απόφαση επέκτασης της εξ΄αποστάσεως συνταγογράφησης φαρμάκων (τηλεφωνικά) ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες.

Κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Πάρου και ανταπόκρισης του Δήμου, το πιλοτικό μέτρο της εξ΄αποστάσεως συνταγογράφησης για την Παροικία, επεκτείνεται άμεσα σε ολόκληρο το νησί.
Με πρωτοβουλία του Δήμου θα παραχωρηθεί χώρος στο Δημαρχείο Πάρου και θα διατεθούν επίσης υπάλληλοι του Δήμου στην εφαρμογή του παραπάνω μέτρου.

Ένα άλλο μέτρο για το οποίο είχαμε πληροφορίες και αναφέραμε στη χθεσινή μας ανάρτηση, είναι η τροποποίηση του ωραρίου των υπαλλήλων του Δήμου ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός πολλών ατόμων στις υπηρεσίες. Κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, οι πολίτες θα προσέρχονται στις υπηρεσίες με ελεγχόμενη ροή.

Στη σύσκεψη επίσης γνωστοποιήθηκε ότι πολίτες με ύποπτα συμπτώματα της νόσου δεν θα πρέπει να επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας. Θα υπάρχει τηλεφωνική αρχικά αξιολόγηση των ύποπτων κρουσμάτων, ωστόσο, ειδικές λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει και θα εφαρμοστεί το μέτρο, αναμένονται σε νεότερες ανακοινώσεις του Δήμου.

Επίσης στη σύσκεψη εξετάστηκε το ενδεχόμενο μετατροπής του χώρου στάθμευσης του ΕΚΑΒ σε χώρο αναμονής ύποπτων περιστατικών όπου και θα γίνεται ένας αρχικός ιατρικός έλεγχος.

Στην περίπτωση που όλοι απευχόμαστε να υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού στην Πάρο, σύμφωνα και πάντα με πληροφορίες μας έχει προβλεφθεί και ετοιμάζεται να δημιουργηθεί κατάλληλος χώρος μέσα στο Κέντρο Υγείας Πάρου.
Τον χώρο αυτό έχει αναλάβει να προετοιμάσει ο Δήμος .

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos