KKE Πάρου: Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί «θωράκισης της χώρας» από τη νόσο του κορονοϊού, στην Πάρο και την Αντίπαρο αυτό δεν συμβαίνει

26 Μαρτίου 2020 17:13

Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί «θωράκισης της χώρας» από τη νόσο του κορονοϊού, στην Πάρο και την Αντίπαρο αυτό δεν συμβαίνει.


Στην ερώτηση του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα του ΚΥ Πάρου που κατατέθηκε στις 11-3-20 ούτε απάντηση έχουμε πάρει αλλά ούτε και ενέργειες για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ενώ ο Υπουργός Υγείας εξαγγέλλει χιλιάδες προσλήψεις η γιατρός Γενικής Ιατρικής που ήταν στο ΚΥ περιμένει ανανέωση της σύμβασης της εδώ και δύο μήνες!!! Ακόμα το ΚΥ στερείται Διοικούσας Επιτροπής εδώ και 11 μήνες γιατί τα «βιλαέτια» του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ έχουν διαφορετικές επιλογές. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΥ είναι επιφορτισμένος πέρα από όλα τα άλλα και με τις διοικητικές ευθύνες.

Επίσης καταγγέλλουμε την ολιγωρία του υπουργείου Υγείας που μέχρι τώρα δεν έχει μεριμνήσει για τη μεταφορά δειγμάτων από τα νησιά και την παράδοση τους στα διαγνωστικά εργαστήρια με κρατική ευθύνη.

Ο ελληνικός λαός ήδη πληρώνει πάρα πολλά. Πληρώνει πανάκριβα τις περικοπές στο δημόσιο σύστημα Υγείας, την υποχρηματοδότησή του, την εμπορευματοποίηση, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις.

Μπροστά στη σημερινή κατάσταση απαιτούμε:
• Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων στο Κέντρο Υγείας.
• Άμεσο εξοπλισμό με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή του ΚΥ καλύπτοντας σύγχρονες εξετάσεις και ανάγκες μας.
• Άμεση αποστολή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό του ΚΥ και του ΕΚΑΒ, τον προγραμματισμό αντικατάστασης των χρησιμοποιημένων.
• Άμεση επισκευή του χαλασμένου εδώ και πέντε μήνες ακτινολογικού.
• Άμεσα τα Υπουργεία Μεταφορών και Ναυτιλίας και Υγείας να εξασφαλίσουν με κρατική μέριμνα τη μεταφορά δειγμάτων στα διαγνωστικά εργαστήρια.

Πάρος 26-3-20

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos