Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: Ανακοίνωση - Κάλεσμα

28 Μαϊος 2020 15:03

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Εδώ και χρόνια,
 Ξεκινήσαμε τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του τόπου μας
 Αποκαλύψαμε το αφήγημα της «πράσινης ανάπτυξης»
 Ξεσηκωθήκαμε, οργανωθήκαμε, αντισταθήκαμε και διεκδικήσαμε την ανάκληση της υπουργικής απόφασης που προβλέπει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον τόπο μας.
Οι προσπάθειες εγκατάστασης στην Τήνο, οι προσπάθειες «απόβασης» στην Άνδρο, οι νέες αδειοδοτήσεις στην Αμοργό, τη Σίφνο, τη Δονούσα και αλλού, ο νέος περιβαλλοντοκτόνος νόμος και τα «κυβερνητικά μηνύματα» της στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, δημιουργούν νέα δεδομένα.
Η Τήνος απέδειξε ότι ο λαός μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του και να ανατρέπει το κλίμα του κυβερνητικού εκφοβισμού και της τρομοκρατίας, που στοχεύει στην υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

 Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την οριστική ανάκληση των αποφάσεων που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί μας.
 Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε το τόπο μας.
 Λέμε ναι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με ένα άλλο ενεργειακό σχεδιασμό που θα αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, που δεν θα καταστρέφει τα νησιά μας και που θα εξασφαλίζει επαρκή, ασφαλή και φτηνή ενέργεια για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.
 Λέμε όχι στη πολιτική που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και καταδικάζει τα νησιά μας στην καταστροφή.
 Οργανώνουμε τον αγώνα μας ώστε να αποτρέψουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας.
Η πρόσφατη εμπειρία από την Τήνο αποδεικνύει ότι το αποτέλεσμα έρχεται όταν υπάρχει λαϊκή θέληση .
Την Κυριακή 31 Μάη στις 11π.μ. δώστε βροντερό παρόν στη παραλία της Παροικιάς κάτω από το Κάστρο, για να στείλουμε το μήνυμα ότι θα υπερασπιστούμε τον τόπο μας, τη πολιτιστική μας κληρονομιά, τις παραδόσεις μας, την υγεία μας και τη ποιότητα της ζωής μας.
Καλούμε παράλληλα τους κατοίκους της Άνδρου, της Τήνου και της Νάξου, τους φορείς και τις επιτροπές τους, την ίδια ώρα στα νησιά τους να στείλουν το ίδιο μήνυμα.

Πάρος 27-5-20

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos