Τέρμα στον εμπαιγμό από τη δημοτική αρχή της Πάρου

08 Ιουνίου 2020 14:58

Την Παρασκευη 20/12/2019 συμμετείχαμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο που είχε πρώτο θέμα συζήτησης το πρόβλημα της στέγασης των δημοσίων υπαλλήλων.


Ο κόσμος των εκπαιδευτικών έδωσε δυναμικά το παρών. Ο δήμαρχος και όλο το δημοτικό συμβούλιο, πλην ενός, αποφάσισε ομόφωνα την εγγραφή στον προϋπολογισμό ποσού των 100.000 ευρώ για τους 140 αναπληρωτές εφαρμόζοντας το άρθρο του ν.4512/2018. Πρόκειται για νίκη των εργαζόμενων εκπαιδευτικών στην Πάρο.

Στις 13/01/2020, όμως, πραγματοποιείται η συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου Πάρου. Το ποσό που εγγράφηκε δεν ήταν αυτό τη απόφασης στις 20/12/2019. Αντί αυτού εγγράφηκε το ποσό των 15.000 ευρώ. Το επόμενο διάστημα παρά τα επιβαλλόμενα μέτρα εγκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τις υπεκφυγές της δημοτικής αρχής εμείς δεν σταματήσαμε να διεκδικούμε την υλοποίηση της απόφασης. Έτσι στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού εγγράφηκε τελικά το ποσό των 100.000 ευρώ για τους 140 αναπληρωτές. Στις 28/05/2020 σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου και του συλλόγου Π.Ε Πάρου- Αντιπάρου ''Παναγιώτης Καλλιέρος'' με τον κ. Ρούσσο Βατίστα, ανακοινώθηκε ότι η διαδικασία έχει ''κολλήσει'' στο υπουργείο Οικονομικών από το οποίο η οικονομική υπηρεσία του δήμου περιμένει εφαρμοστική εγκύκλιο για τον τρόπο εκταμίευσης του ποσού. Στη Μύκονο ο αγώνας των εκπαιδευτικών για το συγκεκριμένο ζήτημα ανάγκασε τη δημοτική αρχή να παραχωρήσει ετήσιο επίδομα στέγασης 1000 ευρώ σε κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό. Παρότι στον δήμο Μυκόνου ο συγκεκριμένος νόμος εφαρμόζεται από το 2018 χωρίς κανένα πρόβλημα, η δημοτική αρχή της Πάρου αρνείται να ακολουθήσει το παράδειγμα αυτό. Στη δική μας πρόταση να συνεργαστεί ο δήμος Πάρου με το δήμο Μυκόνου προκειμένου να δει πώς υλοποιείται η πολιτική απόφαση στον εν λόγω δήμο, η απάντηση των εκπροσώπων του δήμου Πάρου ήταν ότι ''εμείς δε συνεργαζόμαστε με την οικονομική υπηρεσία του δήμου Μυκόνου γιατί η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει πάει 40 φορές δικαστικά για λάθος εντάλματα''. Σε ερώτησή μας αν έχει υπάρξει για το συγκεκριμένο ζήτημα κάποιο πρόβλημα η απάντηση ήταν αρνητική. Στη Σαντορίνη και στις Οινούσσες επίσης, οι εκπαιδευτικοί κατάφεραν την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου. Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή επιλέγει τον εμπαιγμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αντί να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Από μας εξαρτάται, αν με αγωνιστική μαζική κινητοποίηση θα επιβάλουμε να μη μείνει η απόφαση για την καταβολή του επιδόματος στους εκπαιδευτικούς μια ακόμη διακήρυξη χωρίς αντίκρυσμα.

Όλες, όλοι την Τρίτη 9 του Ιούνη στις 12.00 μμ στο Δημαρχείο της Πάρου για να σταματήσει ο εμπαιγμός από τη δημοτική αρχή, για να διεκδικήσουμε τα στοιχειώδη εργασιακά μας δικαιώματα. Με τη μαζική παρουσία μας, όπως και πριν έξι μήνες, χωρίς να αναθέσουμε σε άλλους, θα επιβάλουμε την καταβολή του επιδόματος, το οποίο και ο νόμος ορίζει, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα έχει αποφασίσει.

Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών από τη δημοτική αρχή.

Ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη εγγύηση

για τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

 

ΕΛΜΕ Πάρου- Αντιπάρου

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos