Αντίπαρος: Διαμαρτυρία του συνδυασμού «Μαζί για την Αντίπαρο»

11 Ιουνίου 2020 15:31

Ο Συνδυασμός μας «Μαζί για την Αντίπαρο» και οι εκλεγμένοι με αυτόν Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία και τη δυσαρέσκειά μας, για τον τρόπο και την προχειρότητα που διεξάγονται οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας.


Η Δημοτική Αρχή έχει καταστρατηγήσει τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών οι οποίες αναφέρονται στον τρόπο διεξαγωγής των συμβουλίων. Δηλαδή ή δια περιφοράς ή με τηλεδιάσκεψη ή διά ζώσης κεκλισμένων των θυρών.

Από τις τρεις δυνατότητες η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αντιπάρου προτίμησε τα δια περιφοράς συμβούλια διότι είχε και έχει σκοπό τη φίμωση της Αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Με την πρόφαση της Πανδημίας έχει απαξιώσει τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Απαξίωσε τον ενεργό ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων και το δικαίωμά μας να υπερασπιζόμαστε εποικοδομητικά τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, οι οποίοι και μας εξέλεξαν με τη ψήφο
τους.

2. Μας έκανε άφωνους παρατηρητές, κάνοντας όποτε, όπου και όπως τη συμφέρει, χρήση των διά περιφοράς συμβουλίων, αποφεύγοντας το διάλογο.

3. Διεξάγει επιλεκτικά τηλεδιασκέψεις όπως της Τουριστικής Επιτροπής, ενώ στο Δημοτικό  Συμβούλιο & Οικονομική Επιτροπή δεν κάνει χρήση αυτής της τεχνολογίας παρουσιάζοντας τεχνικές δυσκολίες και άλλες προφάσεις.

4. Με τη πρόφαση των περιορισμών λόγω του Κορονοϊού διεξάγει αντικανονικά και διά «ανούσιας αλληλογραφίας» Περιφοράς Δημοτικά Συμβούλια και Οικονομικές Επιτροπές θέτοντας θέματα, (ενώ δεν είναι επείγοντα βλέπε σχετική εγκύκλιο) , τα οποία καθορίζουν το μέλλον και την ποιότητα ζωής των Αντιπαριωτών.

Με αποτέλεσμα να μας στερείται το δικαίωμα του δημόσιου διαλόγου. Επίσης εσκεμμένα δεν λαμβάνουν γνώση οι κάτοικοι της Αντιπάρου. Σαν πρόσφατο παράδειγμα αναφέρω το θέμα της δέσμευσης ποσού 50.000€ για τη προγραμματική σύμβαση του Δήμου Αντιπάρου με τη Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου. Ζήτημα μείζονος σημασίας για τον τόπο μας. Εκχωρεί σε τρίτους εκτός Αντιπάρου και στα κρυφά δημόσια περιουσία, υποθηκεύοντας το μέλλον μας και την αυτόνομη λειτουργία του Δήμου. Έχουμε αποκλείσει οικονομοτεχνικά τη δική μας ΔΕΥΑ; Φυσικά τέτοια θέματα που καταλήγουν σε οικονομικό βάρος των καταναλωτών, η Δημοτική Αρχή τα κρύβει κάτω από το χαλί χωρίς δημοσιότητα, χωρίς ενημέρωση, διότι φοβάται την κατακραυγή των κατοίκων του νησιού μας.

Σε αντίθετη περίπτωση που γίνει γνωστό, γνωρίζετε ότι ΔΕΝ έχει την έγκριση των πράξεων της από τους Αντιπαριώτες και τις Αντιπαριώτισσες.

5. Διεξάγει Συμβούλια χωρίς προετοιμασία, με προχειρότητα, χωρίς πληρότητα ενημέρωσης επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, εισάγοντας θέματα τελευταία στιγμή κ.α. ευτράπελα.

6. Ενώ λειτουργούν Εστιατόρια, Ξενοδοχεία, Καφέ, Μετακινήσεις Επιβατών με Πλοία, Λειτουργούν Σχολεία, Ναοί και οι συναθροίσεις ατόμων έχουν οριοθετηθεί με σχετική εγκύκλιο και νέα πρωτόκολλα, εκείνη επιμένει στα διά «αλληλογραφίας» περιφοράς συμβούλια.

7. Ενώ υπάρχει χώρος ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις και τα σχετικά πρωτόκολλα συνεχίζει ο κος Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να τον αγνοεί. Ο λόγος;;;; Δεν θέλουν το διάλογο, δεν θέλουν τον έλεγχο δεν είναι φίλοι με τη διαφάνεια, την ελεύθερη έκφραση του λόγου, δεν είναι οπαδοί της δημοκρατίας.

Δηλώσαμε στο τελευταίο συμβούλιο ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμμετέχουμε σ΄αυτό το θέατρο κοροϊδίας που έχει οργανώσει ο Δήμαρχος και η παράταξή του σε βάρος των Αντιπαριωτών ,

Για τους λόγους αυτούς καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει τη λειτουργία των Δημοτικών Συμβουλίων και της Οικονομικής Επιτροπής με τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων, με τη φυσική μας παρουσία σύμφωνα με τις εγκυκλίους και τα νέα πρωτόκολλα συνάθροισης κοινού, καθώς επίσης και όπως τηρήσετε εμπρόθεσμα και πλήρως την ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τις σχετικές εγκυκλίους μπορούμε να σας τις προσκομίσουμε ή να ανατρέξετε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ προς απόκτησή τους.

Μέχρι την επαναφορά στη νομιμότητα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού μας, δεν θα συμμετέχουν σε κανένα διά περιφοράς συμβούλιο. Ταυτόχρονα θα καταγγέλλονται οι αποφάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες ως μη νόμιμες!!

Με Εκτίμηση
Ελένη Αντ. Βιάζη
Επικεφαλής του Συνδυασμού
«Μαζί για την Αντίπαρο»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos