Αντίπαρος: Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο συνδυασμό "Μαζί για την Αντίπαρο"

11 Ιουνίου 2020 22:31

Είναι εθισμός της αντιπολίτευσης τα καλοκαίρια να επιδίδεται σε δημαγωγικά δελτία τύπου και κυνήγια μαγισσών σε μια προσπάθεια του κυρίου Υποβολέα να συσπειρώσει το θίασό του.


Στα τρία δημοτικά συμβούλια που έχουν γίνει μέχρι σήμερα η αντιπολίτευση κατάφερε να αυτογελοιοποιηθεί:

-πότε καταψηφίζοντας με ρηχή λαϊκίστικη επιχειρηματολογία το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου, κατά παράβαση του άγραφου νόμου (ποτέ δεν καταψήφιζε η αντιπολίτευση τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα, όποιες αντιρρήσεις και αν υπήρχαν)

-πότε καταψηφίζοντας τη σύμβαση για την ανακύκλωση μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών ή την άρση των ακινητοποιημένων οχημάτων του Δήμου, προβάλλοντας φαιδρά επιχειρήματα, και

-πότε γράφοντας ανορθόγραφα και χειρόγραφα σχόλια στη φόρμα της δια περιφοράς ψηφοφορίας.

Μαζί με τη διαχρονική παρουσία-απουσία ως τώρα είναι φανερό ότι αν πρέπει να κατηγορήσουμε κάποιον για την απαξίωση του ρόλου του συνδυασμού της αντιπολίτευσης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ας αναζητηθούν επιτέλους ευθύνες αναμεταξύ τους και όχι σε ένα δήμο ο οποίος αποδεδειγμένα προάγει τη διαφάνεια και τη δημοκρατία στα δημοτικά συμβούλια (με live streaming, προσβάσιμο αρχειακό υλικό, έγκαιρη ψηφιακή ενημέρωση επί των θεμάτων, εφαρμογή του κανονισμού κ.ά.)

Η δυνατότητα των τηλεδιασκέψεων δεν είναι παντού επιτυχημένη, η δε σύσταση για χρήση άλλης αίθουσας κρίνεται επισφαλής. Ο δήμος μας έχει πάρει άριστα μέχρι σήμερα στην διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, με σεμνότητα και διακριτικότητα, και στα πλαίσια αυτού επιμένει αυστηρά στη διασφάλιση των κανόνων υγειονομικής ασφαλείας στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, εφόσον σαφέστατα οι διατάξεις το επιτρέπουν. Σε όλα τα δημοτικά συμβούλια που έχουν γίνει δια περιφοράς υπήρχε έγκαιρη και πληρέστατη ενημέρωση για όλα τα θέματα, ακόμα και τηλεφωνικές επεξηγήσεις όποτε χρειάστηκε.

Είναι φανερό ότι η αντιπολίτευση επιθυμεί να αποκτήσει τη δυνατότητα να φωνάζει, να μηρυκάζει το λόγο του Υποβολέα και να λαϊκίζει σε δημόσιες ανοικτές συνεδριάσεις. Δυστυχώς όμως, ενώ τα εστιατόρια, τα καφέ και τα ξενοδοχεία έχουν ήδη ανοίξει, τα θέατρα, γιατί έτσι θεωρεί η κ. Βιάζη τα συμβούλια, δεν είναι ανοικτά για να δώσουν παράσταση.

Ο λόγος της αντιπολίτευσης παραμένει, ακόμα και ενδεδυμένος τα επιχειρήματα του πασπαρτού τηλεσυμβούλου τους, στείρος και με πλήρη αρνητισμό για μία ακόμα φορά όπως και η όλη στάση της ως σήμερα.

Υπάρχουν διατάξεις και κυρώσεις για τους απόντες δημοτικούς συμβούλους και καλό είναι να συμβουλευτούν τον αόρατο Νομικό-Καθηγητή της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, που επικαλούνται στα έγγραφά τους, αλλά και να τον παροτρύνουν με τη σειρά τους να μην τους καθοδηγεί σε επικίνδυνα και δημαγωγικά μονοπάτια, που επιπλέον διακυβεύουν και το δημόσιο συμφέρον, καθώς με τη στάση τους κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα η αδειοδότηση των καταστημάτων για την παράταση του ωραρίου μουσικής, η χρήση των όμορων παραλιών των επιχειρήσεων, η αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, η χρηματοδότηση του Δήμου για τον κορωνοϊό και όποιο άλλο θέμα καλείται να ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο εκπροσωπούν όλους όσους ατυχώς τους εμπιστεύτηκαν.

Ειδικά για την ύδρευση δηλώνουμε προκαταβολικά την έγκριση του έργου ύδρευσης στον Άγιο Γεώργιο, την εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης, τη σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Πάρου για την αλλαγή του υπολειμματικού παλιού δικτύου και άλλα έργα, αλλά και το σχεδιασμό μακροπρόθεσμης πολιτικής, όπως συζητήθηκαν (με την αντιπολίτευση παρούσα) στη θεματική συνεδρίαση για την ύδρευση που ο Πρόεδρος οργάνωσε και συγκάλεσε στις 10 Μαρτίου 2020 με προσκεκλημένους όλους όσους ασχολούνται με το ζήτημα.

Ο δήμος σε όλη αυτή τη διάρκεια, με σεβασμό στους πολίτες, έντιμα και χωρίς φανφάρες και φαιδρές αναρτήσεις, όπως κάνει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια, παράγει έργο το οποίο θα ανακοινωθεί συντομότατα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos