Σύριζα Πάρου - Αντιπάρου για την ανέλκυση του ναυαγίου του Σαμίνα

26 Ιουνίου 2020 14:59

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. δια του υπουργού Γ. Πλακιωτάκη, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις εφοπλιστών και ασφαλιστικών εταιρειών, κατάργησε την Δημόσια Αρχή Λιμένων που είχε ιδρυθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,


ακύρωσε το μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανέλκυση του ΣΑΜΙΝΑ (27-1-2020) παρά τη διαπιστωμένη ρύπανση από την πιο πάνω Αρχή, από το Δεκέμβριο του 2019και μετέφερε όλες τις αρμοδιότητες της Αρχής στον εκάστοτε υπουργό Ναυτιλίας με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.
Και αυτά, την ώρα που οι Δήμοι και οι επιχειρηματίες του τουρισμού των Κυκλάδων καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να προσελκύσουν επισκέπτες, διαφημίζοντας την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας και τις καθαρές τους θάλασσες.
Η ρύπανση που προκαλεί καθημερινά το ΣΑΜΙΝΑ δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί και ο αναποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής της έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους των νησιών μας που βλέπουν να προστίθεται στον κίνδυνο του κορωνοϊού και η μόλυνση των ακτών μας από πετρελαιοειδή.
Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα δραστικά μέτρα αντιμετωπίζοντας τις πηγές της ρύπανσης και όχι το σύμπτωμα, που είναι οι επιφανειακές πετρελαιοκηλίδες.
Ο Δήμος Πάρου, που ορθώς επαναφέρει το αίτημα ανέλκυσης του ναυαγίου, καλείται να δραστηριοποιηθεί αποτελεσματικά και να καλέσει τον υπουργό Ναυτιλίας να επισκεφθεί άμεσα την Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσει ο ίδιος τη σοβαρότητα του προβλήματος, αντί να προγραμματίζει συνάντηση με τον κ. Γ. Πλακιωτάκη στις 6 Ιουλίου, ενώ μέχρι τότε μπορεί να έχει συμβεί εκτεταμένη και καταστροφική ρύπανση.

 Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos