Ενημέρωση από τον ΔΗΜΟ ΠΑΡΟΥ για την επίσκεψη του Δημάρχου κ. Μάρκου Ι. Κωβαίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ»

08 Ιουλίου 2020 15:06

Τη Δευτέρα 06 Ιουλίου 2020, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος, είχε προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Γ.Γ. Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, και τον Δ/ντή της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, Πλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Μαραγκό. Θέμα της συνάντησης, το ζήτημα του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα».


Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Δήμαρχος Πάρου, ο οποίος προσήλθε με άρτια οργανωμένη ατζέντα, ενημέρωσε τον Υπουργό και τους επιτελείς του για το μέγεθος και το ιστορικό του προβλήματος, επισημαίνοντας τους κίνδυνους που ελλοχεύουν για το περιβάλλον και το θαλάσσιο οικοσύστημα. Στη συνέχεια, ο Υπουργός κ. Γ. Πλακιωτάκης, δεσμεύτηκε για την εντατικοποίηση των εργασιών που έχουν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή για τον περιορισμό της ρύπανσης, καθώς και για την άμεση έναρξη των νόμιμων διαδικασιών με σκοπό την ταχύτερη ανέλκυση του ναυαγίου από το βυθό της θάλασσας στα ανοιχτά της Παροικιάς. Ακολούθως, δόθηκε εντολή ώστε ένα μεγαλύτερο απορρυπαντικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος να εποπτεύει τις εργασίες των 3 εξειδικευμένων αντιρρυπαντικών πλοίων που επιχειρούν στο σημείο με τη συνεισφορά της Hellenic SeaWays και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου-Αντιπάρου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Πάρου τόνισε: «Ενισχύονται οι προσπάθειές μας και ήδη περιορίστηκε και καταπολεμάται η μικρή ρύπανση που εντοπίστηκε στην περιοχή του ναυαγίου του «Εξπρές Σάμινα». Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και δεν θα εφησυχάσουμε αν δεν μπει ένα οριστικό τέλος με την ανέλκυση και απομάκρυνσή του από τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Παροικιάς.

Οι παραλίες μας είναι πεντακάθαρες και τα θαλάσσια ύδατα κατάλληλα για κολύμβηση, γεγονός που επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες μετρήσεις που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Παροικιάς, τα αποτελέσματα των οποίων είναι δημοσιευμένα στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα http://www.bathingwaterprofiles.gr/ της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια για την οριστική επίλυση του συγκεκριμένου θέματος που ταλανίζει το νησί εδώ και μία 20ετία. Επίσης, τον Γενικό Γραμματέα κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τον Δντή της Δ/νσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, Πλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Μαραγκό, καθώς και τους επιτελείς του Υπουργείου Ναυτιλίας για την πολύτιμη βοήθειά τους. Επίσης ευχαριστεί το Λιμεναρχείο Πάρου και ιδιαίτερα το Λιμενάρχη Πάρου, Πλωτάρχη Λ.Σ. Κων/νο Μαρνίκα για τις άμεσες ενέργειές τους. Τέλος, θερμές ευχαριστίες αξίζουν και στους κ.κ. Βασίλη Σιέτο και Ηλία Κουντρομιχάλη, πρώην Λιμενάρχες Πάρου και στελέχη του Υπουργείου, οι οποίοι, πρόσφεραν την στήριξη και την τεχνογνωσίας τους για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos