Επίσκεψη και συναντήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Πάρο…(Βίντεο + Φωτό)

05 Αυγούστου 2020 20:04

Επίσκεψη στην Πάρο πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Αυγούστου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκης.

Τον Υπουργό ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ε. Κυριαζόπουλο, τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χ. Καλογήρου, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ. Θ. Κλιάρη, τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Φ. Φόρτωμα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Λεονταρίτη, υποδέχτηκε στο λιμάνι του νησιού ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μ. Κωβαίος.

Ο κ. Πλακιωτάκης, περιηγήθηκε αρχικά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του λιμανιού της Πάρου διαπιστώνοντας ότι προσωπικό και επιβάτες τηρούν τα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στην διασπορά της πανδημίας. Μάλιστα κάλεσε το προσωπικό του Λιμεναρχείου Πάρου να επαγρυπνεί για την πιστή τήρηση των μέτρων στις λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά και στα πλοία που φθάνουν ή αναχωρούν από το νησί.

Κατόπιν, ο Υπουργός με τη συνοδεία του, κατευθύνθηκε πεζός στον Ι.Ν. της Παναγίας Εκατονταπυλιανής όπου έγινε δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο.

Στη συνέχεια, μαζί με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Πάρου όπου τον υποδέχτηκε ο Λιμενάρχης του νησιού και έλαβε χώρα ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών του Σώματος.

Κατόπιν ο Υπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Πάρου. Εκεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου, του Έπαρχου Πάρου – Αντιπάρου κ. Κ. Μπιζά, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του νησιού, διεξήχθη συζήτηση για θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου που αφορούν στην Πάρο. Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της απάντλησης, απορρύπανσης αλλά και ανέλκυσης του πλοίου «Σαμίνα» που εδώ και 20 χρόνια βρίσκεται ναυαγισμένο στα νερά της Πάρου.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos