Πάρος - Κορωνοϊός: Αυτά ειπώθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο (Βίντεο)

14 Αυγούστου 2020 22:44

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Αυγούστου, η έκτακτη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Πάρου μετά τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για το νησί και τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την Πάρο νωρίτερα από τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος εκτός από τον Δήμαρχο Πάρου, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων αλλά και αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς του νησιού.

 

Συζητήθηκε εκτενώς η νέα επείγουσα κατάσταση και όλοι οι αρμόδιοι τόνισαν ότι δεν θα υπάρξει κανείς εφησυχασμός ως προς την τήρηση των νέων μέτρων για την αποφυγή διασποράς της νόσου Covid - 19. Τέλος επισήμαναν ότι θα υπάρξει στενή μεταξύ τους συνεργασία για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στο νησί για κατοίκους και επισκέπτες.

Ωστόσο έκδηλη ανησυχία υπήρξε από εκπροσώπους επαγγελματικών συλλόγων και φορέων της Πάρου για την επόμενη μέρα των περιοριστικών μέτρων και τις επιπτώσεις τους στον τουριστικό κλάδο της παριανής οικονομίας.

Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου: "Έρχονται ήδη ακυρώσεις κρατήσεων...."

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου - Αντιπάρου κα. Μάνια Αμπατζή, μιλώντας στη σύσκεψη εξέφρασε την αγωνία του κλάδου και σημείωσε ότι ήδη υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της Πάρου και Αντιπάρου μετά την εξαγγελία των μέτρων για τα δύο νησιά. Τόνισε επίσης ότι τα μηνύματα που ήδη λαμβάνει είναι αρνητικά, και τις επόμενες ημέρες οι ξενοδόχοι των δύο νησιών θα δουν δυστυχώς πολλές περισσότερες ακυρώσεις κρατήσεων.

Δήμαρχος Πάρου Μ. Κωβαίος: "Επιβάλλεται πιστή τήρηση των μέτρων αλλά και στήριξη των επαγγελματιών του τουρισμού στο νησί..."

Ο Δήμαρχος Πάρου μιλώντας στην έκτακτη σύσκεψη έκανε λόγο για την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων που επιβλήθηκαν στο νησί για το καλό όλων. Αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία κατοίκων και επισκεπτών τόνισε, ωστόσο, το πλήγμα που δέχονται οι επαγγελματίες του τουρισμού είναι μεγάλο. Ο κ. Κωβαίος, τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να στηρίξει τους ανθρώπους του τουρισμού στο νησί οι οποίοι πλήττονται από την παρούσα υγειονομική κρίση. Ο Δήμος Πάρου επισήμανε θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση και τώρα και στο μέλλον.

Κ. Ροκονίδας: "Πέφτει η αυλαία της τουριστικής σεζόν για την Πάρο..."

Επίσης ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου" της αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης του νησιού, όταν πήρε το λόγο τόνισε ότι μετά τις εξαγγελίες Χαρδαλιά και τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Πάρο, η αυλαία της φετινής τουριστικής σεζόν κλείνει δυστυχώς για το νησί.

Ανακοίνωση Δημάρχου Πάρου για τα νέα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού

Tα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό του κορωνοϊού, και αφορούν μεταξύ άλλων και την Πάρο, θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα στο νησί μας, σε μια ήδη πολύ δύσκολη περίοδο.

Όταν όμως οι λόγοι που οδηγούν σε μία τέτοια απόφαση αφορούν την προάσπιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, οφείλουμε όλοι να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Όπως άλλωστε κάνουμε εδώ και τόσους μήνες.

Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας, είμαστε από τα ελάχιστα μέρη στη χώρα που λειτουργήσαμε έγκαιρα και προνοητικά, λαμβάνοντας μία σειρά από υγειονομικές δράσεις, ώστε το νησί μας να μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία σε αυτήν την υγειονομική κρίση.

Από εκεί και πέρα, περιμένουμε από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του εφικτού, τη στήριξη που μπορεί να μας προσφέρει.

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου

Οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αποτελούν «θεοποίηση» της ατομικής ευθύνης, στοχοποίηση αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας και ουσιαστικά οικονομική αυλαία για τα νησιά μας, με απόλυτη αποποίηση των ευθυνών της κυβερνητικής πολιτικής που μας οδήγησε εδώ.

  • Αλήθεια, ποιος έχει την ευθύνη που τα νησιά των μηδενικών κρουσμάτων και της ελεγχόμενης επιδημιολογικά κατάστασης έφτασαν στο σημείο να είναι «επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές»;
  • Ποιος «άνοιξε» τις αεροπορικές συνδέσεις με «δειγματοληπτικούς» και όχι υποχρεωτικούς ελέγχους και με πληρότητες πτήσεων 100%;
  • Ποιος «έδωσε» πρωτόκολλα στα πλοία της τάξης του 60, 80 και 85% απαξιώνοντας στη πράξη τη δημόσια υγεία;
  • Ποιος δεν δρομολόγησε επιπλέον πλοία ώστε να εξυπηρετηθεί το κοινό και να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα;
  • Ποιος δεν ενίσχυσε τους ελεγκτικούς κρατικούς μηχανισμούς στη τήρηση των όποιων μέτρων, αφήνοντας τους χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό όλη τη θερινή περίοδο; Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΑΤ Πάρου δεν ενισχύθηκε ούτε με ένα άτομο.
  • Ποιος φρόντισε να ακυρώνει αποφάσεις μέσω δικαστηρίων όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έκαναν τη δουλειά τους;
  • Ποιος εν μέσω πανδημίας δεν έδωσε στο Κέντρο Υγείας το απαιτούμενο ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό και τα απαιτούμενα μέσα; Ούτε με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, ούτε με τεστ για τις δειγματοληψίες δεν προμηθεύουν το ΚΥ.

Είναι τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες και δεν μπορούν να «κουνάνε το δάκτυλο» σήμερα για το αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής .

Δυστυχώς η δημοτική αρχή βλέποντας κοντόφθαλμα, εγκλωβισμένη στο σφικταγκάλιασμα της με τη κυβερνητική πολιτική, αγκιστρωμένη στο επικοινωνιακό της παιχνίδι «είμαστε ασφαλείς» και αναδεικνύοντας ως κύριο την συμπεριφορά μερικών επαγγελματιών, παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις, εισπράττοντας το αποτέλεσμα της ανερμάτιστης πολιτικής της.

Το ζήτημα βέβαια είναι ποιος θα πληρώσει το «μάρμαρο» για το οποίο δεν μίλησε ο κύριος Χαρδαλιάς. Σε μια «χαμένη» θερινή περίοδο έρχεται να προστεθεί και ο βίαιος τερματισμός της. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι είναι τα θύματα των αποσπασματικών και ανεπαρκών κυβερνητικών μέτρων.

Καλούμε όλους εκείνους που σήμερα είναι θύματα αυτής της πολιτικής , να οργανωθούν, να συσπειρωθούν ώστε στο άμεσο μέλλον τα αιτήματα τους να βρεθούν στο προσκήνιο. Εμείς θα είμαστε παρόντες.

Πάρος 14-8-20

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos