Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ: Ερωτήματα για την παράταση των περιοριστικών μέτρων σε Πάρο-Αντίπαρο

29 Αυγούστου 2020 13:06

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά, με την οποία παρατείνεται η καραντίνα σε Πάρο και Αντίπαρο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, προκύπτει σειρά


ερωτημάτων στα οποία πρέπει να δοθεί απάντηση προκειμένου να ενημερωθούν οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών μας, αλλά και ο ελάχιστος πλέον αριθμός των επισκεπτών τους, που συνεχίζει τις διακοπές του.
• Γιατί δεν ανακοινώνεται από τον ΕΟΔΥ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού σε Πάρο και Αντίπαρο;

• Γιατί ενώ στο νησί του Πόρου προηγήθηκε ανακοίνωση του αριθμού των κρουσμάτων, πριν επιβληθούν τα περιοριστικά μέτρα, για στα νησιά μας δεν συνέβη κάτι ανάλογο;

• Γιατί για δύο νησιά, τη Λέσβο και τη Ζάκυνθο, πριν από την χθεσινή επιβολή των μέτρων που εφαρμόζονται σε Πάρο και Αντίπαρο, προηγήθηκε γνωστοποίηση των κρουσμάτων από τα δελτία ειδήσεων των κρατικών καναλιών;

• Ποια είναι τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργεί η Περιφέρεια Αττικής στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τους επιβάτες που επιστρέφουν από την Πάρο και την Αντίπαρο;
Επειδή η παραπληροφόρηση για το τί συμβαίνει ειδικότερα με την Πάρο βρίσκεται σε «έξαρση», καλούμε το Δήμαρχο να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων που είναι ενεργά στο νησί.
Γιατί εάν είναι λίγα και δεν δικαιολογούν την παράταση των περιοριστικών μέτρων, τότε το δημοτικό συμβούλιο θα έχει τη δυνατότητα, ανταποκρινόμενο στο κοινό αίσθημα, να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του για τις πρόχειρες και επιπόλαιες κυβερνητικές ενέργειες που κατέστρεψαν την οικονομία του νησιού μας και οδήγησαν σε οικονομική ασφυξία το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.
Ενώ, εάν τα κρούσματα είναι πολλά, τότε προκύπτει σοβαρό θέμα για το ΕΟΔΥ, που άφησε το νησί μας χωρίς καμιά απολύτως προστασία, πέραν των περιοριστικών μέτρων που ανακοίνωσε, τα οποία όμως δεν εφαρμόζονται από μερίδα του πληθυσμού, επειδή οι αρμόδιες αρχές του νησιού είναι υποστελεχωμένες.
Τέλος, και επειδή είναι επί θύραις η νέα σχολική χρονιά, εάν τα κρούσματα στο νησί είναι πολλά, η δημοτική αρχή οφείλει να υποβάλει ερώτημα στην υπουργό Παιδείας κατά πόσον είναι σκόπιμη η ταυτόχρονη έναρξη της λειτουργίας των σχολείων της Πάρου με τα σχολεία όλης της χώρας.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos