Όταν η ανάγκη για αντιπολίτευση μετεξελίσσεται σε εμμονή

17 Σεπτεμβρίου 2020 13:24

Το τελευταίο διάστημα, εδώ στην Πάρο, είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα και απόψεις, πολλά από τα οποία χαρακτηρίστηκαν από μία εμμονή.


Την εμμονή από την πίκρα της απώλειας της εξουσίας, που οδήγησε σε μηδενιστικές απόψεις, με συνολική αμφισβήτηση του έργου που έχει επιτευχθεί από την ημέρα που ο κορωνοϊός χτύπησε την πόρτα της χώρας αλλά και του νησιού.

Η Δημοτική Αρχή είχε χρέος να λάβει μέτρα σε προληπτικό επίπεδο. Και, χάρη στην κινητοποίηση πολλών χορηγών, κατάφερε να οχυρώσει το νησί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από εκεί και πέρα βέβαια, ήταν ευθύνη και του κάθε πολίτη να λάβει τα μέτρα του σε ατομικό επίπεδο και να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των ειδικών. Γιατί, αν έχουμε απόθεμα εξοπλισμού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να δοκιμάζουμε και τις αντοχές του οργανισμού μας εκθέτοντάς τον στον κίνδυνο της μόλυνσης, απλώς και μόνο για να δούμε αν όντως το σύστημα λειτουργεί σωστά. Συνεπώς, οι "εντονότατες παρατηρήσεις" από τους διοικούντες στον δήμο Πάρου, που αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο του ένας δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, αν όντως έγιναν, ήταν για να σταματήσει η συνεχόμενη και αβάσιμη φημολογία, που το μόνο που έκανε ήταν ζημιά στην εικόνα του νησιού, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη βιωσιμότητα της τοπικής κοινωνίας.

Η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου από την πλευρά της, το μόνο πράγμα στο οποίο επιδόθηκε από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, είναι ο καταγγελτικός λόγος, χωρίς ίχνος συμβολής στον δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση ενός φαινομένου που αιφνιδίασε όλη την υφήλιο. Και είναι λυπηρό το γεγονός ότι, το διάστημα που προσπαθούσε το νησί να εκπέμψει το μήνυμα της ασφάλειας στους μελλοντικούς επισκέπτες του, κάποιοι εγχώριοι φρόντιζαν σε κάθε ευκαιρία να αναπαράγουν όσα διάφοροι εξωγενείς παράγοντες, για δικούς τους λόγους ( προφανείς κατά μία άποψη), έγραφαν για να δυσφημίσουν το νησί.

Ατυχώς για αυτούς και ευτυχώς για όλους, η Πάρος απέδειξε ότι παρά τα άδικα περιοριστικά μέτρα, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της, με απώλειες πολύ μικρότερες από άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Γιώργος Μαρνίκας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos