Μαζί για την Αντίπαρο: "Θεωρούμε την ενέργειά σας εντελώς βεβιασμένη πρόχειρη και οικονομικά επιζήμια σε βάρος των κατοίκων της Αντιπάρου"

06 Οκτωβρίου 2020 15:14

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης (6/10/2020) ένα από τα θέματα της Η/Δ είναι η «Λήψη απόφασης για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τη Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου».

               Θεωρούμε την ενέργειά σας εντελώς βεβιασμένη πρόχειρη και οικονομικά επιζήμια σε βάρος των κατοίκων της Αντιπάρου.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το οποίο αφορά το νησί μας και το σύνολο των κατοίκων του, δεν είναι δυνατόν να λαμβάνετε απόφαση χωρίς να έχουμε ενημερώσει αναλυτικά και επαρκώς τους συμπολίτες μας. Η βιασύνη σας αυτή και ο τρόπος (με συνοπτικές διαδικασίες, διαδικτυακά, χωρίς τη φυσική παρουσία αιρετών και πολιτών) που το εισάγετε στο Δημοτικό Συμβούλιο γεννά ερωτήματα και εύλογες απορίες.  
  • Γιατί δεν το βγάλατε στη διαβούλευση έτσι ώστε όλοι να εκφράσουμε όλοι τις απόψεις μας?   Τι φοβάστε?? Μήπως διότι προεκλογικά αποκρύψατε τη πρόθεσή σας αυτή κομίζοντας ωφέλη??
  • Γιατί δεν αναρτήσατε – δημοσιοποιήσατε τη προγραμματική σύμβαση με τη Δ.Ε.Υ.Α.? Μήπως διότι τα επιμέρους άρθρα δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και δημιουργούν πρόσθετες χρεώσεις??
  • Εφόσον εδώ και καιρό έχετε ψηφίσει μέσο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού τη συνεργασίας σας με τη Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου γιατί δεν μας το παρουσιάσατε νωρίτερα??
  • Γιατί δεν προηγήθηκε μία οικονομοτεχνική μελέτη έτσι ώστε να αποδειχθεί τεκμηριωμένα η ωφελιμότητα της συνεργασίας του Δήμου με τη Δ.Ε.Υ.Α. της Πάρου? Μήπως διότι δεν είναι ωφέλιμη? Ή προσφέρουμε χείρα και σωσίβιο σωτηρίας σε κάποιους??
  • Γιατί μας στερείτε το δικαίωμα του δημόσιου διαλόγου??
  • Ποιος σας έχει εξουσιοδοτήσει για να λαμβάνετε κρυφά τέτοιες αποφάσεις??
  • Γιατί χωρίς την έγκρισή μας υποθηκεύεται το μέλλον μας??

Υπάρχει απάντηση. Η σύμβαση αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα την επί σειρά ετών ανικανότητα σας καθώς επίσης και τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο διαχειρίζεστε την ύδρευση και τα δίκτυα του νησιού μας.  

Κε Δήμαρχε, κε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της ορθής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, της αντικειμενικής ενημέρωσης των συμπολιτών μας, την διασφάλιση της δημοτικής περιουσίας και με σεβασμό του πολυτιμότερου αγαθού που είναι το νερό, σας καλούμε όπως αποσύρετε ή αναβάλετε το συγκεκριμένο θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να γίνει αναλυτική ενημέρωση στους κατοίκους του νησιού και να δοθεί σε όλους μας ο χρόνος επεξεργασίας της.   Όλοι στοχεύουμε στην ευημερία αυτού του τόπου. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν χωρούν αντιπαραθέσεις και εγωισμοί.

Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και το συμφέρον της ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ.

Σε αντίθετη περίπτωση σας κάνουμε γνωστό ότι θα καταγγείλουμε σε κάθε νόμιμη αρχή και με κάθε νόμιμο μέσο τη διαδικασία σύναψης της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης .

Με Εκτίμηση

Ελένη Αντ. Βιάζη                                                                                                                     Επικεφαλής του Συνδυασμού                                                                                                    «Μαζί για την Αντίπαρο»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos