Λ.Σ Πάρου: Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Πάρου

19 Νοεμβρίου 2020 13:52

Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Πάρου πραγματοποίησε την Παρασκευή 13/11 αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου αποτελούμενη από τον επικεφαλής της Κ. Ροκονίδα συνοδευόμενο από το δημοτικό σύμβουλο Β.Σιέττο.


Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον Λιμενάρχη και τον Υπολιμενάρχη Πάρου υπήρξε αρχικά μια γενική ενημέρωση για το έργο της Λιμενικής Αρχής Πάρου.
Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εξελίξεις που αφορούν τη διαχείριση του ναυαγίου του Ε/Γ - Ο/Γ ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ .
Υπήρξε ενημέρωση ότι το Λ/Χ Πάρου έχει ήδη ενεργοποιήσει τις διαδικασίες του Ν. 2881/2001 που αφορούν στην ανέλκυση του ναυαγίου, όμως η διαδικασία παρουσιάζει σχετική στασιμότητα λόγω νομικών κολλημάτων.
Υπάρχει διαρκής και συνεχής επικοινωνία με την προϊσταμένη Υπηρεσία (ΥΝΑΝΠ) και εντός των προσεχών ημερών αναμένονται εξελίξεις και επανεκκίνηση της διαδικασίας .
Υπήρξε σαφέστατη διαβεβαίωση ότι μετά και την απομάκρυνση του πλωτού φράγματος από την θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου πραγματοποιούνται συνεχείς περιπολίες για έλεγχο τυχόν ρύπανσης , χωρίς μέχρι σήμερα να έχει διαπιστωθεί το παραμικρό.
Από μέρους της αντιπροσωπείας μας ζητήθηκε να ενταθούν οι πιέσεις για την επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών απομάκρυνσης του ναυαγίου σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις. Παράλληλα επισημάναμε την αναγκαιότητα της συνέχισης των περιπολιών για τον έλεγχο ενδεχόμενης ρύπανσης.

Τέλος, υπήρξε ενημέρωση για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο Πάρου, το οποίο ουσιαστικά τελεί υπό έξωση από το κτίριο που στεγάζεται σήμερα (και το οποίο παρουσιάζει αρκετά λειτουργικά προβλήματα ) και είναι σε αναζήτηση νέας στέγης, χωρίς όμως να διαφαίνεται ορατή η εξεύρεσή της.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στο Λ/Χ Πάρου εκφράστηκε η εμπιστοσύνη και η στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου στο Λιμενάρχη και τα στελέχη (γυναίκες και άντρες) της Λιμενικής Αρχής Πάρου, παράλληλα με την ικανοποίηση για τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες. Ταυτόχρονα δηλώσαμε παρόντες στο μέτρο των δυνατοτήτων μας για την επίλυση των προβλημάτων τόσο του Λιμεναρχείου όσο και του προσωπικού.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos