Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αρωγός στις ανάγκες του κτηνοτροφικού τομέα, υποστηρίζει έμπρακτα την αξιόπιστη λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου Πάρου

24 Νοεμβρίου 2020 15:14

Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση για την προμήθεια του εξοπλισμού του

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε σήμερα Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάρου για την εκτέλεση του έργου «Προμήθεια Εξοπλισμού Δημοτικού Σφαγείου Πάρου», με χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας.

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η προμήθεια ψυκτικών θαλάμων για την λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου Πάρου και συγκεκριμένα:
- Ψυκτικού θαλάμου για την προσωρινή αποθήκευση των υποπροϊόντων του Δημοτικού Σφαγείου.
- Εξωτερικής μονάδας ψύξης υφιστάμενων ψυκτικών θαλάμων συντήρησης κρέατος.
- Λοιπού εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την ορθή λειτουργία των ανωτέρω.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έχει ως εξής : Προθεσμία έξι (6) μήνες για την δημοπράτηση και υπογραφή σύμβασης με τον προμηθευτή και έξι (6) μήνες για την προμήθεια εγκατάσταση και παραλαβή του εξοπλισμού. Η συνολική προθεσμία των δώδεκα (12) μηνών δύναται να παραταθεί, έως και την ολοκλήρωση του αντικειμένου της σύμβασης.

Βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση για την Προμήθεια Εξοπλισμού του Δημοτικού Σφαγείου Πάρου, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της, από τον κωδικό "Κατασκευή - αποπερατώσεις - συντηρήσεις - εκσυγχρονισμοί σφαγείων νησιών ΠΕ Κυκλάδων''.
Ο Δήμος Πάρου αναλαμβάνει την ωρίμανση και αδειοδότηση του έργου καθώς και την διενέργεια του διαγωνισμού, την αξιολόγηση των προσφορών και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο. Επίσης, την όποια συμπληρωματική χρηματοδότηση απαιτηθεί, πέραν της χορηγούμενης από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου χρηματοδότησης για την υλοποίηση της πράξης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας – Πρόνοιας – Κοιν. Μέριμνας Κυκλάδων και Έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς, δήλωσε ότι η υπογραφή της παραπάνω Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Πάρου αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια σε όλους τους Δήμους για τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών τους εγκαταστάσεων και την βοήθεια των κτηνοτρόφων στα νησιά μας.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos