Μήνυμα Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών.

25 Νοεμβρίου 2020 14:38

Σε μία κίνηση ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, σήμερα 25 Νοεμβρίου, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, λέμε ΟΧΙ στη βία κατά των γυναικών, λέμε ΝΑΙ στην εξάλειψη ενός φαινομένου που μας αφορά όλες και όλους.


Η άσκηση βίας αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών, του δικαιώματος στην ελευθερία, στη ζωή, στη σωματική ακεραιότητα, στην ασφάλεια και στην αξιοπρέπεια. Έχει πολλές μορφές, με πιο γνωστές τη σεξουαλική, τη σωματική, τη συναισθηματική, τη λεκτική, την οικονομική και τελευταία, την ηλεκτρονική παρενόχληση από το Διαδίκτυο.
Κάθε πέντε λεπτά μια γυναίκα απειλείται, ξυλοκοπείται, βιώνει ψυχολογική βία, παρενοχλείται σεξουαλικά ή βιάζεται. Η βία κατά των γυναικών δεν έχει ηλικία, συμβαίνει παντού και συμβαίνει συχνά. Δεν γνωρίζει από σύνορα, χώρες, και πολιτισμούς και δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε κοινωνικές τάξεις, μορφωτικό ή οικονομικό επίπεδο.
Ακόμη και σήμερα, παρόλη την ενημέρωση και επιχειρούμενη διαμόρφωση συλλογικής κουλτούρας μηδενικής ανοχής απέναντι στην βία κατά των γυναικών, το φαινόμενο όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αντίθετα, παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
Σήμερα λοιπόν εμείς, απευθυνόμαστε σε όλες αυτές τις γυναίκες που πέφτουν θύματα μιας βίας καθημερινής και κοινωνικά σιωπηλής, και τους λέμε ότι δεν είναι μόνες, πως έχουν τη δύναμη να μιλήσουν και είμαστε εδώ για να ακουστεί η φωνή τους.
«Έχεις φωνή, Είμαστε δίπλα σου». Σήμερα αλλά και κάθε μέρα.

Η Αντιδήμαρχος Πάρου
Δώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos