Αλλάζει το τοπίο της κινητικότητας στους Δήμους

11 Δεκεμβρίου 2020 16:12

Την πρόθεση του να αλλάξει το σύστημα της κινητικότητας στους δήμους και να διευρυνθεί το σύστημα που υπάρχει σήμερα για τους μηχανικούς και σε όλους τους εργαζόμενους των δήμων έτσι ώστε να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος στην τηλεΔιάσκεψη της ΠΕΔ Αττικής με την ΚΕΔΕ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα και ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινώσει διόρθωση του συστήματος. «Εξετάζουμε» είπε στο Υπουργείο τον τρόπο να προστατευθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τα άλλα ο Υπουργός έστειλε τρία βασικά μηνύματα στους Δημάρχους:

Το πρώτο αφορούσε την κρισιμότητα της κατάστασης για την πανδημία και τον σοβαρό κίνδυνο που υπάρχει οι πολίτες να εκλάβουν τα νέα μέτρα που θα αναγγελθούν λόγω Χριστουγέννων, ως ευκαιρία χαλάρωσης. Ζήτησε από τους Δημάρχους να εντείνουν τους ελέγχους, να βγάλουν όλες τις δυνάμεις τους στους δρόμους μαζί με την δημοτική αστυνομία και το προσωπικό και να πρωτοστατήσουν οι ίδιοι για να δώσουν το παράδειγμα και να δείξουν το μέγεθος της κρισιμότητας.

Το δεύτερο μήνυμα αφορούσε την στήριξη των μοναχικών ατόμων τις ημέρες των γιορτών και ζήτησε από τους δημάρχους να αναλάβουν νέες πρωτοβουλίες αγάπης και στήριξης για να επιτευχθεί ο στόχος της αλληλέγγυας κοινωνίας.

Και το τρίτο μήνυμα αφορούσε το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης που όπως είπε αφορά μια σειρά δράσεων για την ανάπλαση των πόλεων, την δημιουργία υποδομών και την εξυπηρέτηση του πολίτη, όμως υπογράμμισε και τον αναπτυξιακό ρόλο του προγράμματος με την δημιουργία θέσεων εργασίας και των προϋποθέσεων να κρατηθεί η οικονομία όρθια. Στην οικονομική διάσταση του προγράμματος κάλεσε τους δημάρχους να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι περιμένει τις ιδέες και τις σκέψεις των δημάρχων στο θέμα των αρμοδιοτήτων που μετά το ΑΣΕΠ θα αποτελέσει την δεύτερη μεγάλη κρίσιμη μεταρρύθμιση για το κράτος και τόνισε ότι είναι πρόθεση της κυβέρνησης η ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και με πόρους και με προσωπικό.

Τέλος υποβάθμισε την συζήτηση για τον εκλογικό νόμο λέγοντας ότι θα προσομοιάζει σε ότι έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα (πριν την εφαρμογή της απλής αναλογικής) και ότι η εκτίμηση του είναι ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

myota.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos