Σ.Β.Α.Κ. - Επισημάνσεις Άρθρο του Θανάση Μαρινόπουλου

17 Δεκεμβρίου 2020 18:38

Μέσα από την ανάλυση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας , ο μελετητής στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του , στέκεται περισσότερο στις αδυναμίες που εντοπίστηκαν.

Στις αδυναμίες λοιπόν εντοπίζει την έλλειψη στρατηγικής που αποτελεί μια μόνιμη παθογένεια των περισσοτέρων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γι αυτό άλλωστε τοποθετείτε πρώτη-πρώτη στην συγκεκριμένη λίστα .

Προχωρώντας στη δεύτερη θέση εκφράζεται έντονη ανησυχία για μελλοντική έλλειψη χρηματοδότησης , που γεννά ερωτήματα για ποιούς λόγους θα συμβεί αυτό και που οφείλεται , κάτι το οποίο θα αναγκάσει τον Δήμο Πάρου να πληρώνει και στο μέλλον με ιδίους πόρους , δηλαδή με χρήματα των δημοτών του , όπως κάνει τώρα .

Η άποψη μας είναι ότι αυτή η έλλειψη θα εξουδετερωθεί , αφ΄ ενός αν η μελέτη του ΣΒΑΚ προχωρήσει και ολοκληρωθεί σύντομα , ώστε να έχουμε στα χέρια μας το κατάλληλο εργαλείο και αφ΄ ετέρου στην « σωστή ανάγνωση » της σχετικής κρατικής νομοθεσίας , των οδηγιών της Ε.Ε. και την έγκαιρη αξιοποίηση των προσκλήσεων που θα ακολουθήσουν , ώστε να ενταχθούν τα έργα και οι παρεμβάσεις που θα προταθούν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα .

Παρακάτω αναφέρεται στον φόρτο εργασίας της «ομάδας ΣΒΑΚ» , ζήτημα το οποίο πάλι θα έπρεπε να προβλεφθεί , ώστε να υπάρχει σημαντική εσωτερική βοήθεια για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις .

Δεν θα κρίνουμε με αυστηρότητα ,αν και είναι ίσως το πιο σημαντικό , ζητήματα πείρας και διάχυσης καλών πρακτικών , όπως απουσίας συστηματικών δράσεων και μέτρων για να βελτιωθεί η οδηγητική συμπεριφορά , όταν αυτό θέλει πολύ κόπο και χρόνο ,ικανότατη οργανωτικά και επικοινωνιακά δημοτική αρχή , την στιγμή που δεν μπορούμε να λυθούν απλούστερα προβλήματα .

Πρέπει όμως και σε αυτό το ζήτημα να γίνει μία σοβαρή συνεχόμενη προσπάθεια , τονίζουμε το σοβαρή , για να μην ρίχνουμε « επικοινωνιακές ντουφεκιές στον αέρα » .

Εκείνο όμως που θα κρίνουμε και θα επικρίνουμε είναι η απουσία πολιτικής βούλησης αρκετά χρόνια τώρα , με συνέπεια το πρόβλημα να έχει διογκωθεί , όπως και την συνεχιζόμενη ολιγωρία διεκδίκησης χρηματοδοτικών εργαλείων.

Ελπίζουμε αυτή την φορά να υπάρξει ειλικρίνεια και σε συνεργασία με την αντιπολίτευση (που όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στα αρχικά στάδια της διαβούλευσης λειτουργεί εποικοδομητικά με προτάσεις και επισημάνσεις ) να υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε εύλογο χρονικό διάστημα .

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos