Λ.Σ. Πάρου για τον προϋπολογισμό του 2021

30 Δεκεμβρίου 2020 16:14

Με τη ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021 από μέρους της δημοτικής πλειοψηφίας και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Η. Κουντρομιχάλη, ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το χρόνο που φεύγει.


Ένας προϋπολογισμός με ένα τεχνικό πρόγραμμα που για μια ακόμα χρονιά βρίσκονται μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του παριανού λαού και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου. Για το λόγο αυτό τον καταψηφίσαμε.

Η δημοτική αρχή πλήρως υποταγμένη στη πολιτική που της υπαγορεύουν οι κυβερνητικές οδηγίες, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ, πανηγυρίζει για τις επιλογές της που μπορεί να υπηρετούν εκείνους που επιβουλεύονται το νησί μας για την απόδοση των δικών τους επενδύσεων αλλά υποθηκεύουν το μέλλον του τόπου και τη ζωή των παριανών. Η Δημοτική Αρχή:

 Υπερηφανεύεται για το ύψος του προϋπολογισμού όταν υπολογίζει τα έσοδα της να προέρχονται κατά 67,57 % από τους «ίδιους πόρους» δηλαδή από την τσέπη των παριανών και μάλιστα σε χρονιά κρίσης και πανδημίας, αυξημένα κατά 157.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι. Ενώ δηλαδή ο παριανός λαός πληρώνει δυσβάστακτους άμεσους και έμμεσους φόρους, ξαναπληρώνει αδρά για τις αναγκαίες, απαραίτητες και αυτονόητες παροχές και υποδομές μέσα από τα δημοτικά τέλη, φόρους κλπ.
 Καμαρώνει γιατί «κλείνει» τη χρονιά με χρηματικό υπόλοιπο περίπου 8.200.000 ευρώ και κάτι ανάλογο υπολογίζει για το 2021, αντί να προγραμματίζει μελέτες και έργα που βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα μας.
 Θεωρεί κατόρθωμα και ανάπτυξη την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών του Δήμου παραδίνοντας τες απλόχερα με πολλές χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο σε εργολάβους. Κουβέντα όμως για τις τεράστιες ελλείψεις του Δήμου σε προσωπικό.

Κύρια αρμοδιότητα των Δήμων πρέπει είναι ο σχεδιασμός και η διαχείριση τομέων της κοινωνικής πολιτικής και βασικών υποδομών της και όχι η μετατροπή τους σε φορείς επιχειρηματικής δραστηριότητας και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
 Μια κοινωνική πολιτική που θα έπρεπε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του παριανού λαού, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες της εποχής και της επιστήμης.
 Μια πολιτική που θα έπρεπε να αντιμετωπίζει τις ανάγκες σε αντιπλημμυρική , αντισεισμική και αντιπυρική προστασία, στη προστασία των πεζών και των ΑΜΕΑΙ, στην οδική ασφάλεια και όχι να αναζητά ευθύνες την ώρα της «στραβής».
 Μια πολιτική που θα έπρεπε να προγραμματίζει και να εκτελεί έργα για τη σχολική στέγη , για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και όχι να ζούμε την κατάντια του σήμερα που οι δημοτικοί άρχοντες θεωρούν «βιώσιμη ανάπτυξη».
Κάθε χρόνο εισπράττουν από τους παριανούς 480.000 ευρώ από το περίφημο πολιτιστικό τέλος. Ποια υποδομή πολιτισμού και αθλητισμού είδε ο τόπος από τα περίπου 3.000.000 ευρώ των τελευταίων έξι ετών;
Ποιους χώρους έχουν εξασφαλίσει για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων;

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την στάση τους για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Πάρου εδώ και χρόνια και την αδιαφορία του Δημάρχου για επτά μήνες να υλοποιήσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών. Κοκορεύονται τώρα για την απραξία τους, που θα την καλύψουν με χρήματα που προορίζονταν για ανάγκες που έχουν να κάνουν με τον covid-19.

Η πολιτική που υλοποιεί και αυτός ο προϋπολογισμός πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο των λαϊκών στρωμάτων της Πάρου, που εισπράττουν τις συνέπειες του.

• Απαιτούμε δραστική αύξηση των δαπανών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό που φέτος μειώθηκαν παραπέρα.
• Λέμε όχι στη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα των τομέων της Υγείας , της Πρόνοιας και της Παιδείας που πρέπει να βρίσκονται στην ευθύνη του κεντρικού κράτους.
• Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που ανήκουν στο κεντρικό κράτος, γιατί αυτό σημαίνει ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και μεταφορά του κόστους στις πλάτες του παριανού λαού.
• Διεκδικούμε ένα σύγχρονο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας στο Δήμο με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos