Λ.Σ Πάρου: Να αφαιρεθούν οι απαράδεκτοι όροι από τις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού στο Δήμο Πάρου

23 Ιανουαρίου 2021 17:01

Στα «μουλωχτά» βγήκαν το τελευταίο δεκαήμερο προκηρύξεις για προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο μας με ασφυκτικά περιθώρια 2-3 ημερών για την κατάθεση των σχετικών αιτήσεων.

Στα γενικά προσόντα πρόσληψης αυτών των προκηρύξεων περιέχεται και ο απαράδεκτος όρος με τον οποίο απαιτείται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν υγεία και φυσική καταλληλότητα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του COVID-19 και μάλιστα με υπεύθυνη δήλωση τους!!!

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο τα χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, το άσθμα κλπ. να αποτελούν λόγο αποκλεισμού από την εργασία!

Φτάσαμε στο σημείο να διαμορφώνουμε τις συνθήκες για τους σύγχρονους «καιάδες» της ανεργίας που θα στέλνουμε τους «σωματικά ακατάλληλους»!

  • Με τον πιο ωμό τρόπο παραβιάζονται ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα και προσωπικά δεδομένα. Κατά τα άλλα «περισσεύουν τα δάκρυα» της υποκρισίας για τους «φυσικά αδυνάτους».
  • Με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο παραδέχεται ο Δήμαρχος υπογράφοντας τέτοιους όρους ότι τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι ελλιπή και η υγεία των εργαζομένων του Δήμου είναι «επί ξύλου κρεμάμενη». Ομολογεί χωρίς να το θέλει τους φόβους του για τις συνέπειες της πανδημίας με ένα σύστημα υγείας που «με το ζόρι κρατιέται στα πόδια του».
  • Καλούμε τους εργαζόμενους μέσα και έξω από το Δήμο να πάρουν θέση.
  • Καλούμε το Δήμαρχο να αφαιρέσει τους απαράδεκτους όρους των προκηρύξεων.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos