Με αφορμή την προκήρυξη θέσεων για το ΕΣΥ

11 Φεβρουαρίου 2021 15:51

Το επιτελικό κράτος των άριστων επέδειξε για ακόμα μια φορά τα αντανακλαστικά του! Τρίποντη βόμβα από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, που προχώρησε σε προκήρυξη


918 νέων θέσεων Ιατρών ΕΣΥ, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Ένα χρόνο που η κυβερνητική ανικανότητα και αδιαφορία μεταφράζεται σε εκατοντάδες θανάτους. Ένα χρόνο που ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η στήριξη του πολύπαθου Εθνικού Συστήματος Υγείας θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα. Στη χώρα του αποφασίζουμε και διατάζουμε όμως, η ίδρυση ειδικού αστυνομικού σώματος για την καταστολή στα Πανεπιστήμια είναι πιο σημαντική.

918 θέσεις, που δε φτάνουν ούτε κατά διάνοια να καλύψουν τις τρύπες του έχουν δημιουργηθεί στα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας. Ένα σύστημα υγείας γερασμένο, υποστελεχωμένο, ελλιπώς εξοπλισμένο, που συνεχίζει να λειτουργεί τις περισσότερες φορές χάρη στις προσπάθειες και τις θυσίες των λειτουργών του. Από αυτές τις 918 ολόκληρες θέσεις , 5 (ολογράφως πέντε ) αφορούν στις Κυκλάδες. Από ένα Παθολόγο ή Γενικό Ιατρό σε Νάξο, Μήλο, Κέα και Σίφνο. Την ίδια στιγμή που τα Κέντρα Υγείας και τα Ιατρεία των νησιών μας καλούνται να λειτουργούν ταυτόχρονα και ως εμβολιαστικά κέντρα, με το ήδη ελλειμματικό προσωπικό τους.

Για το Κέντρο Υγείας Πάρου, παρά τις υποσχέσεις που απλόχερα μοιράζονται σε κάθε ευκαιρία και προς πάσα κατεύθυνση, η ενδυνάμωση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό μένει μόνο στα λόγια. Ας πραγματοποιήσουν επιτέλους αυτά που υπόσχονται, αυτά που διακαιούται το νησί μας, αλλιώς ας σταματήσουν να μας δουλεύουν!

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο.Μ.ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos