Λ.Σ Πάρου: Συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους Τηνιακούς

28 Φεβρουαρίου 2021 15:34

Η βία, η τρομοκρατία και η «επιχείρηση» καταστολής ήταν τα «εργαλεία» συνέτισης που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλλει την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Τήνο παρά την καθολική άρνηση των κατοίκων της Τήνου να αποδεχθούν την καταστροφή του τόπου τους στο όνομα «της πράσινης» ανάπτυξης και στήριξης επιχειρηματικών ομίλων.


Τα γεγονότα βίας στις 20 Μαΐου 2020 ενάντια στους διαμαρτυρόμενους Τηνιακούς που «έκαναν το λάθος» να υπερασπιστούν το δίκαιο αίτημα τους δηλαδή να υπερασπιστούν τον τόπο τους , άφησαν το αποτύπωμα τους. Άλλοι τραυματίστηκαν , άλλοι σύρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα και άλλοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις διότι «δεν συνεμορφώθην με τας υποδείξεις» .

Την 1 Μαρτίου2021 δικάζονται 36 Τηνιακοί ως «υπαίτιοι παράνομης βίας και απείθειας». Δικάζονται διότι υπερασπίστηκαν το αυτονόητο, τον τόπο τους, την υγεία τους, το περιβάλλον ενώ παράλληλα εκκρεμούν αγωγές της εταιρείας σε βάρος 100 κατοίκων απαιτώντας μάλιστα και αποζημίωση ύψους 328.268,20 !!!

Συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους Τηνιακούς και σε όλους τους εκείνους που πανελλαδικά δεν συμβιβάζονται, δεν καταθέτουν τα όπλα και συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους, που είναι και δικός μας αγώνας ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Δεν θέλουμε ο τόπος μας να καταστραφεί προκειμένου να γίνει επενδυτικό τοπίο ενεργειακών ομίλων που στόχο έχουν την υψηλή κερδοφορία τους με την κυβερνητική στήριξη, στο όνομα της δήθεν «πράσινης» ανάπτυξης που εκπορεύεται από την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου στο πλαίσιο έκφρασης της συμπαράστασης στους διωκόμενους κατοίκους της Τήνου , κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ομόφωνα ψηφίστηκε.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους Τηνιακούς, θα συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα, την ενημέρωση , την ευαισθητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, δεν θα υποταχθούμε στη όποια βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων τη προστασία του περιβάλλοντος ,την υγεία μας, το μέλλον του τόπου μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos