Λ.Σ Πάρου: Η θέση μας για τη Δημοτική περιουσία

04 Μαρτίου 2021 16:12

Η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, δηλαδή της περιουσίας των Παριανών ήταν προεκλογική δέσμευση πολλών, όπως και της σημερινής Δημοτικής Αρχής.


Όμως στα εξίμισι χρόνια της θητείας της δεν έχει κάνει τίποτα γι’ αυτό. Η καταγραφή είναι η προϋπόθεση, ώστε να δει κανείς πως μπορούν να αξιοποιηθούν τα ακίνητα του Δήμου για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων και της νεολαίας στο πολιτισμό, τον αθλητισμό κλπ. από την αξιοποίηση της. Με τον τρόπο αυτό θα είχαν δρομολογηθεί μελέτες και θα μπορούσε ο Δήμος να διεκδικεί και χρηματοδοτήσεις.

Η Δημοτική Αρχή του Μ. Κωβαίου όμως φαίνεται τελικά ότι έχει άλλες επιλογές …

Αποτέλεσμα της λογικής της απαξίωσης της δημοτικής περιουσίας που για χρόνια είναι παραμελημένη, είναι τα «αδιέξοδα» του τύπου και «τώρα τι κάνουμε». Έτσι άλλα δημοτικά ακίνητα κινδυνεύουν να χαθούν λόγω καταπάτησης και άλλα, στο όνομα της «αξιοποίησης», τα βγάζουν στο «σφυρί» «μπιρ παρά» προσφέροντας προνομιακά ακίνητα σε επιχειρηματικούς ομίλους.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο ξενώνας της Νάουσας και η σύμβαση παραχώρησης. Ποιος ιδιώτης θα παραχωρούσε αν κατείχε αυτό το ακίνητο με αυτούς τους όρους που δόθηκε;

Η Δημοτική Αρχή στη περίπτωση αυτή, αρνήθηκε να έχει έστω τιμή εκκίνησης στη βάση μιας οικονομοτεχνικής μελέτης, που να προασπίζει τα συμφέροντα του Δήμου.

Ανάλογη τύχη επιφυλάσσουν και για τον Ξενώνα της Μάρπησσας…

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:

  • Ο μόνος δρόμος για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος του παριανού λαού είναι η καταγραφή της , ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση των δημοτικών κτιρίων και η διεκδίκηση των απαραίτητων έργων .
  • Ο άλλος δρόμος είναι να βαφτίζουν το ξεπούλημα αξιοποίηση με τη ψήφο του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και θιασώτη αυτής της πολιτικής, Η. Κουντρομιχάλη.

Καλούμε το παριανό λαό να εναντιωθεί, έστω και στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, στις αποφάσεις που δρομολογούν το ξεπούλημα της περιουσίας του.

Πάρος 4-3-21

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos