Μήνυμα Δημάρχου Πάρου για την ημέρα της γυναίκας

08 Μαρτίου 2021 15:17

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας. Είναι μια μέρα γιορτής κυρίως όμως μνήμης, που θυμίζει σε όλους μας τους αγώνες, τις θυσίες, τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις της γυναίκας μέσα από τον πολλαπλό της ρόλο.

Είναι μία ευκαιρία να εκφράσουμε την βαθιά μας εκτίμηση, την ευγνωμοσύνη και τον σεβασμό μας στις γυναίκες, για όλα όσα προσφέρουν καθημερινά στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία και στην ανάπτυξη κάθε τομέα της ζωής μας.
Σε έναν κόσμο που η βία και οι διακρίσεις κατά των γυναικών εντείνονται, σε ένα διεθνές περιβάλλον που σε πολλές περιπτώσεις δείχνει να αμφισβητεί αξίες αιώνων, στεκόμαστε με σεβασμό στο πλευρό όλων των γυναικών στον αγώνα τους για την εξάλειψη των διακρίσεων, καθώς και για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στη ζωή. Πολύ περισσότερο, τιμούμε τη γυναίκα που δοκιμάζεται, την άνεργη, την κοινωνικά ευάλωτη, αλλά και τη γυναίκα που ακόμα και σήμερα πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης και βίας.

Ως Δήμος προωθούμε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη γυναικεία καταξίωση και προκοπή στην τοπική κοινωνία. Ενθαρρύνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε έμπρακτα τη γυναίκα στην εργασία, στην επιστήμη, στην πολιτική. Δίνουμε ουσιαστικό ρόλο στην εκλεγμένη γυναίκα μέσα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Είμαστε πάντα δίπλα σας.
Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Ι.Κωβαίος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos