Μήνυμα Επάρχου Π.Ε Πάρου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

24 Μαρτίου 2021 17:13

Το 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η οποία αποτέλεσε την ιδρυτική πράξη του ελληνικού κράτους και μείζον γεγονός της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Στις 25 Μαρτίου 2021, σε μια δύσκολη συγκυρία για όλη την ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οφείλουμε να θυμηθούμε, να τιμήσουμε και να εκφράσουμε τον σεβασμό μας στους αγωνιστές του 1821 και σε όλους εκείνους που κράτησαν στην καρδιά τους άσβεστη τη φλόγα της λευτεριάς.

Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί την μεγαλύτερη ημέρα του σύγχρονου Ελληνισμού.

Μια ημέρα μοναδικής ιστορικής φόρτισης για όλο τον Ελληνικό λαό.

Μας θυμίζει ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο προορισμός μας ως έθνος, ως λαός, ως πολιτισμός αλλά και ως άτομα.

Μας θυμίζει η 25η Μαρτίου ότι οι σημερινοί Έλληνες είμαστε γέννημα της συγκλονιστικής πνευματικής συνάντησης του πανάρχαιου ελληνισμού με τον χριστιανισμό.

Μας θυμίζει ταυτόχρονα η 25η Μαρτίου ότι είμαστε γέννημα μιας μοναδικής επανάστασης, της επανάστασης του 1821 που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και άφησε απάνω του σε κάθε άκρη του, ανεξίτηλα τα ίχνη της.

Η Επανάσταση του Ελληνικού λαού σήμανε την αφύπνιση όλων των καταπιεσμένων εθνών της γης και ξαναζωντάνεψε μέσα στην συνείδηση της ανθρωπότητας τις ακατάλυτες και προαιώνιες αξίες του Ελληνισμού.

Τις ψυχές των απλών και αμόρφωτων πολεμιστών της Επανάστασης διακατείχε το Ελληνικό Πνεύμα.

Αυτό ακριβώς το Πνεύμα που θα γίνει σημαία το 1821 με τις δύο εκείνες μεγάλες σε νόημα, αλλά σκληρές σε αποτέλεσμα λέξεις <<ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ>>.

Αυτό το ίδιο Πνεύμα έκανε τον Κολοκοτρώνη να πει στους μαθητές στην ομιλία του στην Πνύκα ότι : << όταν πήραμε τα όπλα είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και ύστερα υπέρ Πατρίδος>>.

Ο Ελληνικός Λαός όμως, όχι μόνο διασώθηκε, όχι μόνο επέζησε, αλλά και διεκδίκησε σθεναρά την ελευθερία του και μετά από αιματηρούς αγώνες κατάφερε να την ξαναφέρει στην αρχαία του κοιτίδα.

Η 25η Μαρτίου είναι η εθνική εορτή που μέσα της ενσαρκώνει όλο το μεγαλείο, όλα τα ιδανικά της φυλής μας.

Σήμερα λοιπόν 25η Μαρτίου 2021 πρέπει να στρέψουμε τη μνήμη μας προς τους πατέρες μας που εδώ και 200 χρόνια αποφάσισαν τον μεγάλο ξεσηκωμό.

Σήμερα έχουμε καθήκον να θυμηθούμε, να χαρούμε και να συγκινηθούμε.

Οφείλουμε τιμή, σεβασμό και συμπάθεια στις στρατιές των ηρώων της εθνεγερσίας και δόξα σε όλους αυτούς που κατά καιρούς έπεσαν στους αγώνες του Έθνους.

Στους επώνυμους με τα τρισένδοξα ονόματα και στους ανώνυμους με τις μεγάλες προσφορές, σήμερα 25η Μαρτίου 2021 που γιορτάζουμε και τιμούμε το μεγαλείο τους, τους λέμε το λαμπρό επίγραμμα : <<Εδώ όρθιοι βρισκόμαστε πιστοί στους ορισμούς σας>>.              

                      Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821

        

 Ο Έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου

 Κων/νος Ν. Μπιζάς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos