ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου: Για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821

24 Μαρτίου 2021 23:20

H επέτειος των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821 βρίσκει την χώρα μας σε μια δύσκολη καμπή, υγειονομική και οικονομική. Όμως, όπως έδειξε η έκβαση του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τεράστιας στρατιωτικής

δύναμης εκείνης της εποχής, όταν ο Λαός αποφασίσει να αρνηθεί την προδιαγεγραμμένη μοίρα του και συγκρουστεί με τους ισχυρούς, τότε παίρνει την ιστορία στα χέρια του και μεγαλουργεί.

Ο άνισος αλλά νικηφόρος εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων το 1821 κατά του οθωμανικού ζυγού αλλά και  των τοπικών συνεργατών της υψηλής πύλης, κοτζαμπάσηδων και άλλων προυχόντων της εποχής, διαποτισμένος από τις αρχές της ελευθερίας, της ισονομίας, της δικαιοσύνης, της ανεξαρτησίας και πρωτίστως της υλικής και πνευματικής επιβίωσης τους ως Λαός και ‘Έθνος, έδειξε ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται.  

Με αυτές τις παρακαταθήκες συνεχίζουμε οι Έλληνες στην εποχή μας, τον αγώνα για την πλήρη δικαίωση  των Ελλήνων αγωνιστών, επαναστατών του 1821 για ισότητα, αδελφοσύνη, για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, δημοκρατική, προοδευτική, για την εθνική και πολιτική μας ανεξαρτησία.

                                                         ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

                                                 Ο.Μ.ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ      

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos