Ο Δήμος Πάρου παραμένει σταθερά προσανατολισμένος στην υποστήριξη της επανεκκίνησης της οικονομίας, με κυρίαρχη προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία όλων

31 Μαρτίου 2021 15:47

Ενόψει της επίσημης έναρξης της φετινής τουριστικής περιόδου, σε συνεννόηση με το τοπικό Κέντρο Υγείας, καθώς και σε συμμόρφωση με τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις κατευθύνσεις που δίνει και

πρόκειται να ακολουθήσει η Πολιτεία, υποστηρίζει την πρόταση για χορήγηση του ψηφιακού «πράσινου» διαβατηρίου που θα πρέπει να έχουν όλοι όσοι ταξιδεύουν, τόσο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στα ταξίδια από και προς τρίτες χώρες, και το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύουν στις κεντρικές πύλες εισόδου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το σχετικό έγγραφο δεν θα υποχρεώνει τους πολίτες να εμβολιαστούν, θα καθιερώνει, ωστόσο, την υποχρέωση πιστοποίησης της υγειονομικής τους κατάστασης. Συγκεκριμένα, σε αυτό θα αναγράφεται εάν κάποιος πολίτης έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή όχι, εάν έχει αρνητικό αποτέλεσμα σε διαγνωστικό τεστ ή εάν έχει αναρρώσει από τη νόσο Covid-19.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος προτείνει επίσης να γίνονται συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι αλλά και ευρεία χρήση rapid tests χωρίς κόστος για τους επισκέπτες, δεδομένου ότι όλες οι ανάγκες υγείας και νοσηλείας που σχετίζονται με τον κορωνοϊό παρέχονται από το Ελληνικό Δημόσιο. Τέλος, όλοι οι κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες μας θα πρέπει να ισχύουν και για τους τουρίστες χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση της μάσκας οφείλει να συνεχίσει να είναι υποχρεωτική για όλους σε δημόσιους χώρους, όπως επίσης και το σύνολο των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας, που θα πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο.

Η συνεπής τήρηση των οδηγιών εκ μέρους όλων, και η διασφάλιση της όσο το δυνατόν ομαλότερης συνέχισης της λειτουργίας μας αποτελούν υποχρέωση, έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για περιορισμό των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, τόσο στο επίπεδο της δημόσιας υγείας όσο και της οικονομίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos