Γιορτή μητέρας [Κυριακή 9 Μαΐου 2021]

08 Μαϊος 2021 15:04

«Εκτός από τη μάνα σου κανείς δε σε θυμάται, σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του χαμού…» Νίκος Καββαδίας


Η Γιορτή της μητέρας, όπως κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε δεύτερη (2η) Κυριακή του Μάη, ως παρότρυνση για τη διατήρηση της ειρήνης αλλά συγχρόνως και εις ανάμνηση όλων των γυναικών που στη διάρκεια του πολέμου, είχαν χάσει τα παιδιά τους.
Η μητέρα αναμφίβολα, αποτελεί το πλέον αγαπημένο πρόσωπο για τους περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το δικό της απαλό, ζεστό και τρυφερό χέρι αποζητούμε για να απαλύνουμε τον κάθε λογής πόνο. Το δικό της χάδι ηρεμεί κάθε φουρτούνα της ψυχής, κι η αγκαλιά της καταφύγιο παρηγοριάς στις δύσκολες ώρες. Ευτυχείς οι άνθρωποι που την έχουν στην ζωή τους, πολύτιμη όσο κανείς άλλος…

Στη φώτο η Μελέκ Ιπέκ, ελεύθερη πλέον αγκαλιάζει τα δυο της κορίτσια σφιχτά. Μέσα σ’ αυτή την αγκαλιά αποτυπώνεται όλος ο πόνος της τραγικής μάνας καθώς κι η προσπάθειά της να απαλύνει τις σκληρές μνήμες των παιδιών της για όσα είχαν βιώσει από την άκρως κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα τους προς τη μητέρα τους.
Η σκέψη μας κοντά σε όλες τις μητέρες που ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες μάχονται για τα παιδιά τους.

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos