Λ.Σ Πάρου: Σε επικίνδυνη καμπή…

08 Ιουλίου 2021 11:48

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας για να φτάσουμε σήμερα και είναι εμβολιασμένο πανελλαδικά μόνο το 35% του πληθυσμού, όταν επιστημονικά θεωρείται ότι η λεγόμενη ανοσία της αγέλης επιτυγχάνεται με ποσοστό άνω του 70% ! Ανάλογο

είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων και στο νησί μας παρόλο που έχουμε μπει για τα καλά στη τουριστική περίοδο και παράλληλα ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της πανδημίας καιροφυλακτεί εξαιτίας των μεταλλάξεων. Στη μάχη για τον εφησυχασμό έχουν ριχτεί και τα «στρατευμένα» στην κυβερνητική πολιτική δημοσιογραφικά μέσα κάνοντας αναφορές μάλιστα, για ποσοστά εμβολιασμένων της τάξης του 60% παραπλανώντας επικίνδυνα αφού αυτό απέχει από την πραγματικότητα.
Καθημερινά, η προσπάθεια της κυβερνητικής προπαγάνδας προσπαθεί να στηρίξει το «αφήγημα» της ατομικής ευθύνης αποκρύπτοντας τις δικές της τεράστιες ευθύνες :

 Όταν εδώ και ένα χρόνο, δεν έχουν ενισχύσει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας
 Όταν το όπλο των εμβολίων έχει υποταχθεί στη κερδοφορία των φαρμακευτικών εταιριών και τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς,
 Όταν τα προτεινόμενα μέτρα «λάστιχο» υποτάσσονται κάθε φορά στις «ανάγκες» των μεγαλοξενοδόχων, των αεροπορικών και ναυτιλιακών εταιριών,
 Όταν απουσιάζει η πραγματική ενημέρωση και τα μέτρα ευτελίζονται με «κίνητρα», «δωράκια» και «προνόμια» για τους εμβολιασμένους,
 Όταν έχασαν πολύτιμο χρόνο και είχαν «ταβάνι» στους εμβολιασμούς λόγω μειωμένων παραδόσεων εμβολίων.
Στη ίδια της την πολιτική πρέπει να αναζητήσει τις ευθύνες η κυβέρνηση που συνεχίζει προκλητικά να απορρίπτει τις δίκαιες και επείγουσες λαϊκές διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας.

Σήμερα, που η πιο επικίνδυνη μετάλλαξη «Δ» εξαπλώνεται, αναιρούν τον εαυτό τους μέσα από ένα αλαλούμ δηλώσεων, ανακοινώσεων και διλλημάτων ψάχνοντας διέξοδο στην αδιέξοδη πολιτική τους. «Εμβολιασμοί ή μέτρα», «προνόμια ή απαγορεύσεις» , «υποχρεωτικότητα ή κίνητρα», χρησιμοποιούν τα πάντα για να καλύψουν την γύμνια του συστήματος που υπηρετούν.

Με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τελικά αναδεικνύεται η ορθότητα των μέτρων που προτείναμε και έγιναν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από τρεις μήνες, γιατί η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε μόνο στόχο τη προστασία του λαού κόντρα στη πολιτική της κυβέρνησης που εξυπηρετεί την προστασία των μεγάλων συμφερόντων.

Απέναντι σε αυτή τη κυβερνητική πολιτική που αφήνει εκτεθειμένα τα λαϊκά στρώματα είναι αναγκαίο ο παριανός λαός να διεκδικήσει τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας , την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που είναι ζωτικής σημασίας, με προσωπικό και μέσα, απαιτώντας ταυτόχρονα ουσιαστική ενημέρωση και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας σε κάθε κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα.

Πάρος 7-7-21

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos