Δήμος Πάρου: Ανακοίνωση για τη σύμπτυξη τμημάτων σχολικών μονάδων

Σε μία εποχή που η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη και η ανάγκη να μειώνονται οι συνθήκες συνωστισμού είναι επιτακτική, δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο στην αρχή της φετινής χρονιάς έκανε λόγο για έγκαιρη προετοιμασία και οργάνωση που προηγήθηκε, να προχωράει τώρα σε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων σχολικών μονάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, και σε σχέση με το νησί μας, οι αιφνιδιαστικές προτάσεις του που αφορούν σε συγχωνεύσεις – συμπτύξεις τμημάτων στο ΕΠΑΛ Πάρου και στο Γυμνάσιο Πάρου, βρίσκουν αντίθετη τη Δημοτική Αρχή Πάρου.

Για τον λόγο αυτό, από την Παρασκευή 15.10.2021, ο Δήμος Πάρου, ενεργώντας θεσμικά, αντέδρασε άμεσα απέναντι στην απόφαση αυτή. Συγκεκριμένα, με το υπ. Αριθμ’ Πρωτ: 18327 έγγραφο προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την αρμόδια Υπουργό κ. Κεραμέως, εξηγήσαμε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους μια ενδεχόμενη σύμπτυξη των τμημάτων θα δυσχέραινε έτι περαιτέρω τόσο το εκπαιδευτικό έργων καθηγητών και μαθητών, όσο και την ορθή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων απέναντι στον κορωνοϊό. Ενώ παράλληλα, ζητήσαμε τη διατήρηση των τμημάτων, στη σημερινή τους μορφή.

Υπό το πρίσμα όλων των παραπάνω, καλούμε εκ νέου για ακόμη μια φορά το Υπουργείο να επανεξετάσει και να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη άδικη και αδικαιολόγητη απόφαση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos