Μήνυμα του Δημάρχου Πάρου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

17 Νοεμβρίου 2021 13:28

17 Νοέμβρη 1973 – 17 Νοέμβρη 2021.

48 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών, και το αίτημα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» που διατυπώθηκε από τους νέους εκείνου του Νοέμβρη παραμένει ισχυρό και επίκαιρο.
Στο πλαίσιο αυτό, τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ηρωισμό απέναντι στη Δικτατορία, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε προσπάθεια περιορισμού των δημοκρατικών και συνταγματικών τους δικαιωμάτων, και δείχνοντας με τις πράξεις τους πως τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν πρέπει ωστόσο να είναι απλώς μια γιορτή μνήμης. Αποτελεί φάρο ελπίδας και ευθύνης, στάση ζωής για όλους μας, στην καθημερινότητα, στην εργασία, στις κοινωνικές μας συναναστροφές. Το μήνυμά της είναι και σήμερα ζωντανό, πέρα από οποιαδήποτε δύσκολη συγκυρία, όπως αυτή που βιώνουμε, με τη θανατηφόρα πανδημία του κορωνοϊού, και μεταφράζεται σε ένα κάλεσμα διεκδίκησης απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου κόσμου, όπως η κοινωνική απελευθέρωση, η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.
Αυτό το μήνυμα έχουμε χρέος να κρατήσουμε ζωντανό και να περάσουμε στις επόμενες γενιές, ενθυμούμενοι πάντα του στίχους του ποιητή μας Τάσου Λειβαδίτη:
"Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκαιο......"

Ο Δήμαρχος Πάρου
Μάρκος Ι. Κωβαίος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos