Λ.Σ Πάρου: Η συνεδρίαση της ντροπής

16 Φεβρουαρίου 2022 18:47

Συνεδρίαση ντροπής , η χθεσινή του Δημοτικού Συμβουλίου, πρωτόγνωρη στα δημοτικά χρονικά της Πάρου, μια νέα «προσφορά» της Δημοτικής Αρχής του Μ. Κωβαίου στο τόπο.

Τέσσερεις ώρες για δυό καυτά προβλήματα του νησιού μας, τα έργα διαχείρισης αποβλήτων ( που θα επανέλθουμε) και τη τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου του νησιού, δημοτικού και επαρχιακού για να μην παρθεί τελικά καμιά απόφαση!!!

Τέσσερεις ώρες στο βωμό του προεκλογικού «μαχαιρώματος» από προαλειφόμενους διεκδικητές της τοπικής εξουσίας, χωρίς συνολικό αποτέλεσμα για τους πολίτες που καταστρέφουν καθημερινά τα οχήματα τους και ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές είναι ορατός.

Συνεδρίαση ντροπής με θεατές τον εισηγητή που ήταν ο Δήμαρχος και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που υποτίθεται ότι διήθυνε τη διαδικασία.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δια του Ν. Τσιγώνια η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε προ ημερήσιας διάταξης την κατάσταση του οδικού δικτύου, δημοτικού και επαρχιακού και ότι θα έπρεπε να γίνει αντικείμενο κουβέντας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επιλεκτικά ο Δήμαρχος έφερε μόνο το θέμα του επαρχιακού δικτύου, προφανώς για να «στήσει στο τοίχο» τον Έπαρχο για «πλημμελή άσκηση καθηκόντων» σε αντίθεση με την «αγαστή» συνεργασία που έχει με την Περιφερειακή Αρχή. Εκεί εξάλλου στόχευε και η ανακοίνωση του νέου ευρήματος, των «φίλων της παράταξης» του. Βέβαια η τριμελής συντονισμένη παρουσία της Περιφερειακής Αρχής απάντησε στις προθέσεις του Μ. Κωβαίου.

Ζήσαμε παράλληλα το ανήκουστο με αποκλειστική ευθύνη της Προέδρου, να μην έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι , αντίθετα με τον προσκεκλημένο Περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο, να δίνει ανενόχλητος χωρίς χρονικό όριο την «παράσταση» του.

Γίναμε όμως σοφότεροι. Μετά την πρωτόγνωρη επίθεση του Χατζημάρκου απέναντι μας καταλάβαμε ότι «το καρφί στο μάτι» του Περιφερειάρχη είτε στη Πάρο είτε στη Περιφέρεια είναι η Λαϊκή Συσπείρωση. «Ενοχλείται» γιατί κάθε φορά αποκαλύπτουμε την υποταγμένη πολιτική του στις κυβερνητικές επιλογές και τις εντολές της ΕΕ, στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και όχι στα λαϊκά προβλήματα.

Άσχετα αν το αρνήθηκαν, απολογούνται ότι δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα λόγω λειψής κρατικής χρηματοδότησης, λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά στέκονται «σούζα» μπροστά στη κυβερνητική πολιτική που υλοποιούν.

Αποτέλεσμα,

Επειδή είναι σε εξέλιξη μια εργολαβία οδικού δικτύου που έχει εμπλοκή λόγω ενστάσεων, δεν μπορούν να κλείσουν τις λακούβες του δικτύου που τους ανήκει λόγω νομοθεσίας και το αποδέχονται αδιαμαρτύρητα!

Στο τέλος αναγκάστηκαν δια στόματος Αντιπεριφερειάρχη Γ. Λεονταρίτη σε επίδειξη «ηρωϊσμού» και «υπέρβασης καθήκοντος» , να πουν ότι θα αντιμετωπίσουν τις λακούβες στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας. Βέβαια η Δημοτική Αρχή αναδεικνύοντας τα δικά της προβλήματα, ΘΑ συνεχίσει να βουλώνει λακούβες με τα γνωστά σακουλάκια πίσσας , λακούβες που δεν είναι αποτέλεσμα μιας «θεομηνίας», αλλά μιας επταετούς πολιτικής χωρίς αρχή και τέλος , έλλειψης σχεδιασμού και προγραμματισμού, προσωπικού και κατάλληλων υλικών και μέσων, με αποτέλεσμα ένα κακοσυντηρημένο οδικό δίκτυο.

Μαύρη νύκτα για το Δημοτικό Συμβούλιο και τα προβλήματα του νησιού μας η χθεσινή με προσκεκλημένους τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Έπαρχο με τον Περιφερειάρχη να «σέρνει το χορό» και από προσκεκλημένος να γίνεται οικοδεσπότης και να επιδίδεται σε ένα μονόλογο απολογισμού του έργου του, σε ένα ντελίριο αυτοθαυμασμού και εγωπάθειας διαστρεβλώνοντας την τοποθέτηση μας, υποτιμώντας και προσβάλλοντας το 50% του παριανού λαού. Δεν μπορεί ίσως να χωνέψει το εκλογικό αποτέλεσμα, θα του περάσει.

Θα είχε αξία να μπορούσε να παρακολουθήσει κανείς τη χθεσινή συνεδρίαση για να διαπιστώσει ποιοι είναι οι παλιοί και οι νέοι «σωτήρες» του που «σφάζονται» μακρυά από τα προβλήματα, τη πολιτική που τα γεννά και εμποδίζει την αντιμετώπιση τους.

Θα είχε αξία για να καταλάβει ο παριανός λαός ότι η ανάθεση της επίλυσης των προβλημάτων σε σωτήρες είναι αδιέξοδη και μόνο αν ο ίδιος με την οργάνωση του, τη διεκδίκηση του, βρεθεί στο προσκήνιο, μπορεί να ελπίζει.

Πάρος 16-2-22

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos