Πάρος: Υπογραφή σύμβασης για την επισκευή – συντήρηση σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων

17 Φεβρουαρίου 2022 14:59

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου υπογράφτηκε η σύμβαση κατασκευής έργου μεταξύ του Δήμου Πάρου και του ανάδοχου για την «Επισκευή – Συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Δήμου Πάρου (2021)» μέσω του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ύψους 262.939,07 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Ειδικότερα, η μελέτη που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία, περιλαμβάνει την αποκατάσταση των φθορών και τη βελτίωση των σχολικών μονάδων του Δήμου, από πλευράς λειτουργικότητας και ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων και λοιπών χώρων.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος δήλωσε σχετικά: «Επιδεικνύοντας εμπράκτως τη φροντίδα μας για το νησί και τις υποδομές του, ιδιαιτέρα στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης, αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και προχωράμε στην υλοποίηση έργων που αφορούν τα σχολεία μας. Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα διευρύνονται πλέον περιλαμβάνοντας ενέργειες που αποσκοπούν στην ασφάλεια των μαθητών. Με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων του Δήμου, παραδίδουμε σχολεία σύγχρονα, λειτουργικά, φιλικά, προσβάσιμα για όλους.»

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεσθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναλυτικά ανά σχολική μονάδα, έχουν ως εξής:

1. 1ο Δημοτικό Παροικιάς: Επισκευή δαπέδου, κατασκευή αυτοεπιπεδούμενου ακρυλικού δαπέδου και νέα διαγράμμιση γηπέδου καλαθοσφαίρισης αύλειου χώρου. Αντικατάσταση κουφωμάτων.
2. 2ο Δημοτικό Παροικιάς: Αντικατάσταση κουφωμάτων.
3. Γυμνάσιο Παροικιάς: Αντικατάσταση μπασκετών γηπέδου καλαθοσφαίρισης αύλειου χώρου.
4. Δημοτικό Νάουσας: Αντικατάσταση μπασκετών γηπέδου καλαθοσφαίρισης αύλειου χώρου.
5. Γυμνάσιο Νάουσας: Αντικατάσταση κουφωμάτων.
6. Λύκειο Νάουσας: Αντικατάσταση μπασκετών γηπέδου καλαθοσφαίρισης αύλειου χώρου
7. Νηπιαγωγείο Νάουσας: Τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας, με πλακίδια, στον αύλειο χώρο.
8. Δημοτικό Λευκών: Ανακατασκευή δαπέδου γηπέδου καλαθοσφαίρισης, με αντικατάσταση μπασκετών, κατασκευή αυτοεπιπεδούμενου ακρυλικού δαπέδου και νέα διαγράμμιση. Αντικατάσταση κουφωμάτων.
9. Νηπιαγωγείο Λευκών: Αντικατάσταση κουφωμάτων
10. Δημοτικό Κώστου: Αντικατάσταση περίφραξης γηπέδου καλαθοσφαίρισης αύλειου χώρου με συρματόπλεγμα & προσθήκη καθ’ ύψος διχτύου πλαγιοκάλυψης. Αντικατάσταση κουφωμάτων.
11. Νηπιαγωγείο Μαρμάρων: Αντικατάσταση κουφωμάτων.
12. Νηπιαγωγείο Προδρόμου: Καθαίρεση και ανακατασκευή λιθοδομής αύλειου χώρου, καθώς και καθαίρεση & ανακατασκευή δαπέδου αίθουσας ύπνου, λόγω βλαβών από ριζικά συστήματα πεύκων. Αντικατάσταση κουφωμάτων.
13. Δημοτικό Αρχιλόχου-Μάρπησσας: Περίφραξη γηπέδου καλαθοσφαίρισης αύλειου χώρου με συρματόπλεγμα.
14. Νηπιαγωγείο Δρυού: Αντικατάσταση κουφωμάτων.
15. Δημοτικό Αγκαιριάς: Αντικατάσταση κουφωμάτων.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos